Zapri
Iskanje

Papež zaradi bolečin v kolenu odpovedal torkove obveznosti

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 26. 04. 2022 / 16:33
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.04.2022 / 06:59
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Papež zaradi bolečin v kolenu odpovedal torkove obveznosti

Papež zaradi bolečin v kolenu odpovedal torkove obveznosti
Papež že od januarja trpi zaradi hudih bolečin v desnem kolenu in v preteklih mesecih je moral številne obveznosti opraviti sede. FOTO: Vatican Media
Papež Frančišek je moral zaradi bolečin v kolenu danes znova odpovedati svoje obveznosti, kot so prek družbenega omrežja Twitter sporočili z vatikanskega tiskovnega urada.

Svoje dejavnosti je prekinil po nasvetu osebnega zdravnika. Kot gre še razbrati iz kratkega sporočila, je v naslednjih dneh predvidena seja sveta kardinalov svetovalcev, ki pa se je Frančišek ne bo mogel udeležiti. Svet kardinalov je pripravil temeljni dokument za reformo rimske kurije, Praedicate Evangelium, ki ga je papež objavil 19. marca letos.

Papež je moral že tradicionalni blagoslov mestu in svetu na velikonočno nedeljo zaradi hudih bolečin podeliti kar sede.

Bolečine v kolenu so papeža mučile že v preteklih dneh. Tradicionalni blagoslov mestu in svetu na velikonočno nedeljo je moral podeliti kar sede. Na nedeljo Božjega usmiljenja je osrednje bogoslužje v Vatikanu obhajal nadškof Rino Fisichella.

Saj bo …!

Papež je svoje hude bolečine v kolenu včeraj v šali označil kot »nunsko bolezen«. »To trpljenje so nekdaj tako imenovali, ker so nune toliko molile na kolenih, da so od tega zbolele,« je 85-letni voditelj Katoliške cerkve z nasmeškom na obrazu pojasnil ob koncu avdience v Vatikanu. Ampak stvari se bodo gotovo uredile, je prepričan sveti oče.

Frančiškove težave so posledica strgane vezi, poleg tega pa trpi tudi zaradi išiasnih bolečin.

Frančišek že od januarja trpi zaradi hudih bolečin v desnem kolenu. Težave so posledica strgane vezi, kot je pojasnil prejšnji teden, poleg tega pa trpi tudi zaradi išiasnih bolečin. V preteklih mesecih je moral številne obveznosti opraviti sede, zaradi bolečin pa ni mogel kot glavni maševalec voditi nekaterih večjih bogoslužij. Ker svetega očeta znova čakajo nekatere temeljite zdravniške preiskave, je Vatikan v petek odpovedal vse njegove obveznosti.

Kljub temu se Frančišek kar naprej šali na račun svojega »muhastega« zdravja. Januarja letos je svoje vneto koleno komentiral z besedami: »Zdravniki so mi rekli, da kaj takega dobijo le stari ljudje – tako da ne vem, zakaj se to dogaja meni!«

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh