Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež zaradi vročine odpovedal vsa petkova srečanja

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 27. 05. 2023 / 10:26
Oznake: Papež, Vatikan, Zdravje
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.05.2023 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež zaradi vročine odpovedal vsa petkova srečanja
Papež Frančišek se danes že bolje počuti. FOTO: Remo Casilli/Vatican Media

Papež zaradi vročine odpovedal vsa petkova srečanja

Papež Frančišek je zaradi vročine v petek zjutraj odpovedal vsa napovedana srečanja, je potrdil tiskovni predstavnik Svetega sedeža Matteo Bruni.

Kot je Bruni povedal za CNA, papež v petek zjutraj »zaradi povišane telesne temperature ni nikogar sprejel v avdienco«. Pozneje v petek je o zdravstvenem stanju svetega očeta medijem kratko spregovoril še vatikanski državni tajnik, kardinal Pietro Parolin.

»Papež je bil utrujen«

»Papež je bil utrujen. Dan prej je bil zanj zelo, zelo naporen. V četrtek zvečer so mi povedal, da se je srečal z veliko ljudmi, želel je pozdraviti vse predstavnike ustanove Scholas Occurrentes in verjetno je na neki točki njegovo telo pregorelo, odpornost pa mu je padla,« je pojasnil Parolin.

Danes že dobro razpoložen

Za današnji dan Frančišek ni imel predvidenih javnih srečanj ali dogodkov, je pa že opravil nekaj zasebnih srečanj. Med prvim z udeleženci konference v organizaciji jezuitske revije La Civilta Cattolica je bil, po poročanju medijev, dobro razpoložen.

V ponedeljek z Mattarello

Jutri naj bi maševal v baziliki sv. Petra ob slovesnem prazniku binkošti in izpeljal običajno opoldansko molitev z nagovorom vernikov, v ponedeljek pa ga predvidoma čaka srečanje z italijanskim predsednikom Sergiem Mattarello.

Konec marca štiri dni hospitaliziran

Kot je znano, je bil 86-letni papež konec marca štiri dni hospitaliziran zaradi pljučne okužbe. Med vrnitvijo s tridnevnega potovanja v Budimpešto je mesec dni pozneje dejal, da se je njegovo »telo, hvala Bogu, dobro odzvalo na zdravljenje«.

Pester in naporen teden

Ta teden je imel sveti oče javna in zasebna srečanja z italijanskimi škofi v okviru njihovega 77. generalnega zasedanja. Vodil je tudi sredino tedensko avdienco in se dan pozneje srečal z redovnimi sestrami, referenti sinodalnega procesa Cerkve v Italiji in udeleženci kongresa Scholas Occurrentes.

O zdravju tudi v pogovoru za Telemundo

Prav tako je dal Frančišek v četrtek ekskluzivni intervju za španski Telemundo, v katerem se je kratko dotaknil tudi svojih zdravstvenih težav, tako pljučne okužbe kot problemov s koleni, zaradi katerih je moral začasno tudi na invalidski voziček.

»Prej nisem mogel hoditi. Zdaj spet lahko hodim«

»Prej nisem mogel hoditi. Zdaj spet lahko hodim,« se je nasmehnil sveti oče. O infekcijskem bronhitisu pa: »Bilo je res nepričakovano. A smo se še pravočasno odzvali, če bi čakali še nekaj ur, bi bilo bistveno resneje, so mi rekli. Toda v štirih dneh sem bil spet zunaj.«

Nalaganje
Nazaj na vrh