Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež zaskrbljen zaradi naraščajočega nihilizma mladih

Objava: 07. 11. 2011 / 10:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež zaskrbljen zaradi naraščajočega nihilizma mladih

Pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja je sveti oče tudi obsodil napade v Nigeriji in izrazil svoje sočutje z žrtvami vremenskih ujm v Italiji.

Papež Benedikt XVI. je izrazil precejšnjo zaskrbljenost zaradi naraščajočega nihilizma med mladimi. Kjer Bog in Kristus ne igrata nikakršne vloge, ostaja svet odet v praznino in temo, je sveti oče dejal v svojem nagavoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu. S tem včasih kar nezavednim nihilizmom je po papeževih besedah danes žal 'okuženih' vse preveč mladih.

Obenem je Benedikt XVI. izpostavil vero v vstajenje od mrtvih in upanje na večno življenje kot odločilni znamenji krščanstva. Pojasnil je, kako kristjani upamo, da smrt ne pomeni konca vsega, da Bog ob smrti ne preneha ljubiti vsakega posameznika v njegovi enkratnosti. Tega ne smemo pozabiti niti v rutini našega vsakdanjika, in to vedenje se mora izražati v naših dejanjih usmiljenja, je poudaril sveti oče.

V svojem nagovoru je Benedikt XVI. obsodil tudi atentate na policijske postaje in cerkve v Nigeriji, v katerih je življenje izgubilo najmanj triinšestdeset ljudi, ter pozval k ustavitvi nasilja. Nasilje namreč po besedah svetega očeta ne more rešiti težav, pač pa jih le povečuje. Sovraštvo in napetosti pa obstajajo tudi med vernimi ljudmi. Papež je zato zagotovil svoje molitve za vse žrtve tragičnih dogodkov.

Sveti oče pa je izrazil tudi svoje sočutje vsem žrtvam zemeljskih plazov na severovzhodu Italije ter prizadetim v poplavah v Genovi. Žrtvam in njihovim družinam namenja svoje molitve in se obrača k priprošnji Matere Božje v Ceranesiju, najpomembnejšem Marijinem romarskem svetišču v italijanski pokrajini Liguriji, ki je okoli dvajset kilometrov oddaljeno od Genove.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh