Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež zgrožen ob terorističnem napadu v Nigeriji

Objava: 29. 08. 2011 / 08:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež zgrožen ob terorističnem napadu v Nigeriji

Benedikt XVI. po terorističnem napadu na sedež ZN v Nigeriji poziva k izbiri poti življenja in dialoga.

Sveti oče je izrazil svojo osuplost po petkovem bombnem napadu na sedež ZN v mestu Abuja v Nigeriji. V dveh sožalnih telegramih, prvi je bil naslovljen na nigerijskega predsednika države Goodlucka Jonathana, drugi pa na generalnega sekretarja ZN Bana Ki-Moona, je Benedikt XVI. obsodil teroristično dejanje, ki je doslej zahtevalo okol dvajset žrtev. Telegrama je podpisal vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone.

Benedikt XVI. je novico o smrtnih žrtvah tako med civilnimi prebivalci kot tudi med osebjem ZN sprejel z globoko žalostjo. Prizadetim je izrazil iskreno sočutje ter obljubil svojo molitev za tiste, ki so na tako dramatičen način izgubili svoje življenje. Za ranjene in žalujoče pa prosi Božjega blagoslova, da bi prejeli moč in pogum. Obenem je papež pozval vse, ki so 'izbrali pot smrti in nasilja', naj se raje odločijo za 'življenje in spoštljiv dialog'.

Tudi nadškof mesta Abuja msgr. John Olorunfemi Onaiyekan je v pogovoru za Radio Vatikan izrazil svojo pretresenost po nasilnem dogodku. Izrazil je upanje, da bodo storilci poslušali poziv svetega očeta. Podobno poziva tudi voditelj muslimanov v Nigeriji, ki te osebe spodbuja, naj prenehajo s takšnimi dejanji. Petkovo gesto je obsodil skupaj z vsemi prebivalci Nigerije, tako kristjani kot muslimani.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh