Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež znova začenja splošne avdience

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 02. 08. 2021 / 14:44
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.08.2021 / 14:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež znova začenja splošne avdience
Radio Vatikan papeževe splošne avdience predvaja tudi v neposrednem prenosu FOTO: Vatican Media

Papež znova začenja splošne avdience

Papež Frančišek za razliko od svojih predhodnikov poletnih mesecev ne preživlja v papeški letni rezidenci v Castel Gandolfu, temveč tudi v najhujši rimski vročini ostane v Vatikanu.

Po julijskem premoru bo tako v sredo znova začel redne splošne avdience, so po navedbah spletnega portala Vatican News danes sporočili z vatikanskega tiskovnega urada. Sveti oče bo torej 4. avgusta nagovoril romarje in obiskovalce, ki se bodo zbrali v vatikanski dvorani za avdience.

Papež Frančišek je bil zadnjič na »pravem« oddihu, torej takšnem, da je zamenjal kraj bivanja, še v obdobju, ko je vodil nadškofijo v Buenos Airesu. Sicer tudi poletja preživlja v Vatikanu in opravlja vsakdanje zadolžitve. Le splošne avdience zaradi poletnega premora v Vatikanu julija odpadejo. V tem času so namreč številni zaposleni v rimski kuriji na počitnicah.

Frančišek je bil nazadnje na »pravem« oddihu še v obdobju, ko je vodil nadškofijo v Buenos Airesu. 

Spremembe, ki jih pogojuje korona

V preteklih mesecih so se prizorišča splošnih avdienc zaradi koronaepidemije precej spreminjala. Potem ko so bile avdience več mesecev na voljo le v digitalni obliki, papež pa jih je bil primoran opraviti brez navzočnosti vernikov, so jih za krajši čas prestavili na Dvorišče sv. Damaza ob Apostolski palači. Zdaj se Frančišek vrača v vatikansko dvorano Pavla VI. Pred izbruhom koronaepidemije je papež med avdiencami na Trgu sv. Petra v Vatikanu sprejel na tisoče vernikov z vsega sveta.

Avdience s papežem v neposrednem prenosu

Radio Vatikan papeževe splošne avdience predvaja tudi v neposrednem prenosu, vsako sredo ob 9. uri in 15 minut. Spremljati jih je mogoče na spletni strani vaticannews.va ter prek družbenih omrežij Facebook in Youtube.

Nalaganje
Nazaj na vrh