Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeža skupaj na dopust?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 06. 2015 / 07:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeža skupaj na dopust?

Po pisanju medijev naj bi Benedikt XVI. in Frančišek preživela nekaj skupnih dni v Castel Gandolfu.

To bi bila novost v cerkveni zgodovini: papeža Benedikt XVI. (2005-2013) in Frančišek naj bi po navedbah medijev z viri blizu Vatikana preživela skupen dopust v Castel Gandolfu. Upokojeni papež naj bi se na povabilo svojega naslednika v začetku letošnjega julija za nekaj tednov odpravil v papeško letno rezidenco v Albanskem gričevju južno od italijanske prestolnice.



Tudi Frančišek naj bi prve dneve julija predvidoma preživel v Castel Gandolfu, preden se 5. julija odpravi na pot proti Latinski Ameriki. 3. julija bo 88-letni upokojeni papež po navedbah medijev med javno slovesnostjo prejel častni doktorski naziv krakovske univerze in glasbene akademije tega poljskega mesta. Vatikan tega zaenkrat še ni uradno potrdil.

Prvič bi se tudi zgodilo, da bi Benedikt XVI. po umiku v samostan v Vatikanskih vrtovih maja 2013 za daljši čas odpotoval v Castel Gandolfo. Nazadnje je tam bival po odstopu 28. februarja 2013, dokler njegovo vatikansko domovanje ni bilo pripravljeno za bivanje. Tudi za Frančiška bi bilo to prvo daljše bivanje v papeški letni rezidenci. Po nastopu pontifikata je prekinil s tradicijo svojih predhodnikov, ki so poletne tedne preživeli v gričevnatem hladu Castel Gandolfa.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh