Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeža v Mehiki pozdravilo več kot deset milijonov ljudi

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 24. 02. 2016 / 10:28
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeža v Mehiki pozdravilo več kot deset milijonov ljudi

Za nemoten potek potovanja je skrbelo 397.000 prostovoljcev.

Med obiskom v Mehiki minuli teden je papeža Frančiška pozdravilo okoli deset in pol milijonov ljudi, kot je razvidno iz statistike, ki jo je v začetku tedna predstavila Mehiška škofovska konferenca. Večina ljudi je svetega očeta sprejela ob 400 kilometrov dolgi poti, ki jo je papež med obiskom prepotoval v papamobilu. Nepregledne množice so se zbirale ob cesti in navdušeno pozdravljale težko pričakovanega gosta.



Kot še navaja škofovska konferenca, je bilo v 93 mehiških škofijah razdeljenih 882.225 brezplačnih vstopnic za bogoslužja s svetim očetom, posameznih dogodkov pa se je udeležilo okoli milijon in 150 tisoč vernikov. Kot pojasnjujejo mehiški škofje, je bil v zadnjih urah pred papeževim prihodom dostop na prizorišča omogočen tudi osebam brez vstopnic, zato skupno število sodelujočih pri svetih mašah in srečanjih presega milijon.

Okoli 397.000 prostovoljcev je skrbelo za nemoten potek potovanja, med katerim se je Frančišek srečal s 171 škofi, od tega jih je 37 v Mehiko pripotovalo iz drugih držav, večinoma iz Srednje Amerike in ZDA.

Iz objavljenih podatkov je še razvidno, da je bila udeležba najštevilčnejša pri svetih mašah v Ecatepecu (300 tisoč oseb) in Ciudad Juárezu v bližini državne meje (210 tisoč oseb). Sledita srečanje z družinami v mestu Tuxtla Gutiérrez s 109 tisoč udeleženci in sveta maša s staroselskimi skupnostmi v San Cristóbalu de Las Casas, pri kateri je sodelovalo 100 tisoč vernikov. Na stadionu v Moreliji pa se je okoli papeža zbralo 85 tisoč mladih.

Apostolsko potovanje v Mehiko je bilo številčno tudi kar zadeva medijsko pokritost na mednarodni ravni, saj je bilo akreditiranih kar 4.077 novinarjev.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: news.va / OssRom

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh