Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev nečak Jose Bergoglio ustanovil človekoljubno organizacijo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 03. 2015 / 09:08
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papežev nečak Jose Bergoglio ustanovil človekoljubno organizacijo

Papežev nečak Jose Bergoglio ustanovil človekoljubno organizacijo

Izkupiček ene prvih akcij »Haciendo Lio« je namenjen žrtvam nedavnih poplav v Argentini.

Jose Bergoglio, nečak papeža Frančiška, je v argentinskem mestu Cordoba s somišljeniki ustanovil človekoljubno organizacijo za pomoč ljudem v stiski. Skupina prostovoljnih pomočnikov s tem udejanja papežev poziv k solidarnosti, je Jose Bergoglio pojasnil v pogovoru za argentinsko televizijsko hišo Univision. Organizacija je ime dobila po govoru papeža Frančiška ob svetovnem dnevu mladih leta 2013 v Riu de Janeiru, »Haciendo Lio«.



Izkupiček ene izmed prvih akcij človekoljubne organizacije »Haciendo Lio« je bil po navedbah argentinskih medijev namenjen žrtvam nedavnih poplav v Argentini. »Hudo je videti, kaj vse lahko naredi dež«, je Jose Bergoglio dejal po naravni katastrofi, v kateri je življenje izgubilo deset ljudi, več sto pa jih je izgubilo streho nad glavo.

»Haciendo lio« je španski izraz za »hrup« ali »ropotanje«. Papež Frančišek je med svetovnim dnevom mladih v Riu de Janeiru mladim dejal: »Želim si, da zganjate hrup. Želim si, da greste mladi po škofijah med ljudi; želim si videti Cerkev na ulici.«

Vir: Kathpress

Foto: Haciendo Lio / Facebook

Nalaganje
Nazaj na vrh