Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev obisk v Mehiki naj bi poskrbel za razcvet turizma

Objava: 21. 11. 2011 / 21:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papežev obisk v Mehiki naj bi poskrbel za razcvet turizma

Po besedah vatikanskega tiskovnega predstavnika p. Federica Lombardija je potovanje na Kubo in v Mehiko spomladi prihodnje leto za Benedikta XVI. 'konkreten projekt'.

Zaradi papeževega obiska spomladi 2012 si v Mehiki obetajo viden porast števila obiskovalcev. Kot je na sejmu turizma za tamkajšnji časnik 'El Universal' pojasnila državna sekretarka za turizem Gloria Guevara Manso, je obisk kakega papeža v Mehiko vsakokrat privabil številne goste iz celotne Latinske Amerike. Papežev obisk je obenem priložnost, da Mehika pokaže, kaj vse lahko turistom ponudi.


Opazovalci računajo, da bo papež Benedikt XVI. obiskal mehiško mesto Leon, tamkajšnji vladni in cerkveni predstavniki pa so že pričeli z ustreznimi pripravami na morebitni obisk svetega očeta v tem osrednjemehiškem mestu. Predhodnik sedanjega papeža, bl. Janez Pavel II. (1978-2005), je Mehiko obiskal kar petkrat, nazadnje leta 2002.

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je pred dvema tednoma sporočil, da Benedikt XVI. potovanje na Kubo in v Mehiko spomladi prihodnje leto obravnava kot 'konkreten projekt'. Veleposlaništvi obeh dežel sta že dobili navodila, naj o tem obvestijo pristojne cerkvene in državne službe. V naslednjih tednih naj bi v Vatikanu sprejeli dokončno odločitev. Obisk mehiškega mesta pa zaradi visoke nadmorske višine za štiriinosemdesetletnega papeža po besedah p. Lombardija 'ni najbolj priporočljiv'.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh