Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev poziv: nasilje v Jeruzalemu se mora končati

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 05. 2021 / 09:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2021 / 16:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papežev poziv: nasilje v Jeruzalemu se mora končati

Papežev poziv: nasilje v Jeruzalemu se mora končati

Opoldanska molitev: nasilje prinaša le nasilje.

Papež med včerajšnjo opoldansko molitvijo FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek je odločno pozval k prenehanju nasilja v Jeruzalemu. »Nasilje prinaša le nasilje,« je sveti oče po navedbah avstrijskega Kathpressa dejal v nagovoru med včerajšnjo opoldansko molitvijo Raduj se, Kraljica nebeška na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Vse udeležene v izraelski spor je spodbudil, naj si prizadevajo najti »pot miru« in naj spoštujejo svetost kraja, kjer živijo in delajo. Papež srčno moli, da bi bil Jeruzalem »kraj srečevanja in ne nasilnih sporov, kraj molitve in miru«. Med včerajšnjo molitvijo je povabil k iskanju skupnih rešitev, s katerimi bi »spoštovali večversko in večkulturno istovetnost svetega mesta, v katerem naj zavlada bratstvo«.

V preteklih dneh je v Jeruzalemu vedno znova prišlo do nasilnih spopadvo med Palestinci in izraelskimi varnostnimi silami. Razmere v mestu so od začetka muslimanskega postnega meseca ramadana izjemno napete. V spopadih na Tempeljskem griču v Jeruzalemu je bilo od petka, ko se je na zadnjih petkovih molitvah v času ramadana zbralo na tisoče ljudi, po navedbah STA ranjenih okoli 300 Palestincev in 20 izraelskih policistov, okoli 50 oseb je potrebovalo bolnišnično obravnavo. Bližnjevzhodna četverica, ki jo sestavljajo Združeni narodi, Evropska zveza, Združene države Amerike in Rusija, je minuli konec tedna izrazila globoko zaskrbljenost nad dogajanjem v Jeruzalemu.


Nemiri v Jeruzalemu FOTO: Vatican Media

Zaskrbljenost zaradi Kolumbije

Papež je izrazil tudi zaskrbljenost zaradi protestov v Kolumbiji, ki jih je v zadnjih dneh zasenčilo nasilje. Kot je dejal, moli za mir v tej latinskoameriški državi, saj so nasilni spopadi povzročili že več smrtnih žrtev in ranjenih. Ker se je včeraj na Trgu sv. Petra v Vatikanu zbrala večja skupina Kolumbijcev, jih je papež neposredno povabil k molitvi za domovino.

Molitev za žrtve terorističnega napada v Kabulu

Sveti oče je povabil tudi k molitvi za žrtve včerajšnjega terorističnega napada v Kabulu, v katerem je umrlo več deklet, ki so zapuščala šolo, ter Boga prosil, naj podari mir razburkanemu Afganistanu.


Kolumbijski verniki na Trgu sv. Petra v Vatikanu FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh