Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev poziv predsedniku Asadu

Za vas piše:
K. C.
Objava: 24. 07. 2019 / 09:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2019 / 11:46
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papežev poziv predsedniku Asadu

Intervju Andrea Torniellija s kardinalom Parolinom o papeževem pismu sirskemu predsedniku Asadu.
V Siriji se nadaljujejo vojaške operacije in bombardiranja v škodo nemočnih civilnih prebivalcev, saj je bilo v Idlibu uničenih ali zaprtih na desetine sanitarnih objektov. Papež Frančišek je po kardinalu Turksonu dostavil sirskemu predsedniku Asadu svoje pismo. O pomenu tega pisma se je Andrea Tornielli, uredniški direktor Dikasterija za komunikacijo, pogovarjal z državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom.

Celoten pogovor je objavljen na spletni strani Vatican News.

V pogovoru je povedal, da želi papež Frančišek izraziti zaskrbljenost nad težkim humanitarnim stanjem v Siriji. Papež z veliko bolečino spremlja dogajanje in trpljenje civilnih prebivalcev, predvsem otrok, ki so jih zajeli ti krvavi spopadi. V pismu poziva, da se zaščiti življenje civilnih prebivalcev in se obvaruje osnovne strukture, kot so šole, bolnišnice in sanitetne strukture. Predsednika prosi, da stori vse, kar je mogoče, da se ustavi ta humanitarna katastrofa in se obvaruje nemočno prebivalstvo, še posebej najslabotnejše, kakor to zahteva mednarodno humanitarno pravo, je povedal kardinal Parolini in dodal, da sveti oče v pismu omenja tudi politične zapornike.

Ob koncu pogovora je kardinal dejal, da Sveti sedež vztraja pri nujnosti iskanja uresničljive politične rešitve z diplomatskimi sredstvi, kot so dialog, pogajanja in pomoč mednarodne skupnosti. Tudi tokrat se je pokazalo, da »vojna prikliče vojno in nasilje prikliče nasilje, kakor je to večkrat omenil papež in kakor to ponavlja tudi v tem pismu. Žal smo zaskrbljeni zaradi pat pozicije pri pogajanjih, še zlasti tistih v Ženevi, zaradi pat pozicije politične rešitve krize.«

Papež Frančišek predsednika Asada spodbuja, naj si prizadeva za iskanje uresničljivih rešitev in zaustavitev spora, ki je povzročil izgubo velikega števila nedolžnih življenj.


Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh