Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev program do velike noči

Objava: 06. 02. 2009 / 08:59
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papežev program do velike noči

Ali vas zanima, katere dejavnosti papež Benedikt XIV. načrtuje do velike noči?

Odgovor na to vprašanje razkriva program, ki ga je Vatikan objavil v četrtek, 5. februarja. V njem med drugim najdemo razglasitev novih svetnikov v soboto, 21. februarja, vodenje spokorne procesije na pepelnično sredo, 25. februarja, ter duhovne vaje v znameniti kapeli Redemptoris Mater z mozaiki p. Marka I. Rupnika od 1. do 7. marca.

Gotovo bo zelo odmevno papeževo prvo apostolsko potovanje v Afriko, kamor se odpravlja od 17. do 23. marca, obiskal pa bo Kamerun in Angolo. Zadnjo nedeljo v marcu bo v Rimu obiskal župnijo Svetega Jezusovega Obličja. 2. aprila, ko se bomo spominjali četrte obletnice smrti papeža Janeza Pavla II., bo njegov naslednik daroval mašo v vatikanski baziliki, h kateri je povabljena zlasti rimska mladina.

Na cvetno nedeljo, 5. aprila, bo na Trgu sv. Petra blagoslov oljčnih vejic, procesija in sveta maša. 9. aprila, na veliki četrtek, bo papež v vatikanski baziliki dopoldne vodil sveto mašo, zvečer pa bo v Lateranski baziliki začel sveto velikonočno tridnevje. Obrede velikega petka bo sveti oče prav tako vodil v baziliki svetega Petra, nato pa bo zvečer prisostvoval križevemu potu v Koloseju. Papež Benedikt XVI. bo v soboto, 11. aprila, v vatikanski baziliki ob 21. uri vodil velikonočno vigilijo, na samo veliko noč, 12. aprila, pa še dnevno sveto mašo, po kateri bo opoldne podelil slovesni blagoslov Urbi et orbi.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh