Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev včerajšnji nagovor posvečen prazniku Gospodovega vnebohoda

Za vas piše:
Radio Vatikan/M.Š.
Objava: 21. 05. 2012 / 10:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papežev včerajšnji nagovor posvečen prazniku Gospodovega vnebohoda

V mnogih državah, med drugim tudi v Italiji, ta praznik namesto v četrtek, štirideset dni po vstajenju, obhajajo na nedeljo, ki sledi.

Papež Benedikt XVI. je včerajšnji nagovor pred opoldansko molitvijo Raduj se, Kraljica nebeška posvetil prazniku Gospodovega vnebohoda. V mnogih državah, med drugim tudi v Italiji, ta praznik namesto v četrtek, ko preteče štirideset dni po vstajenju, obhajajo na nedeljo, ki sledi, poročajo pri Radiu Vatikan.

Kot je dejal sveti oče, je Jezus v svoji človeškosti s seboj v Očetovo intimnost povzdignil tudi ljudi, s čimer je razodel 'dokončni cilj našega zemeljskega romanja'. Kot je za nas prišel iz nebes, za nas trpel in umrl na križu, tako je za nas tudi vstal in se vrnil k Bogu. Bog zato 'ni več daleč'. Ko so učenci videli Učitelja, kako se je z zemlje povzpel proti višavi, so izkusili veliko radost. Čutili so se spodbujene, da oznanjajo Kristusovo zmago nad smrtjo. Vstali Gospod pa je delal z njimi in jim razdelil različne darove. Sveti oče je nadaljeval, da se kot kadilo, katerega dim se dviga v višavo, tudi naša zaupanja polna molitev dviga h Gospodu, On pa jo sliši in usliši.

Po molitvi je papež Benedikt XVI. spomnil na včerajšnji svetovni dan sredstev družbenega obveščanja, ki je letos potekal na temo 'Tišina in beseda: pot evangelizacije'. Po papeževih besedah sta tišina in poslušanje sestavni del našega sporazumevanja, privilegiran prostor za srečanje z Božjo besedo in našimi brati ter sestrami. Benedikt XVI. je vse povabil k molitvi, da bi sredstva družbenega obveščanja v vseh svojih oblikah vedno služila za vzpostavljanje pristnega dialoga z bližnjim. Ta dialog mora biti utemljen na vzajemnem spoštovanju, poslušanju in podelitvah.

Sveti oče je nato pozval še k molitvi za Cerkev na Kitajskem, da bi tamkajšnji verniki z veseljem in ponižnostjo oznanjali Kristusa, da bi bili zvesti njegovi Cerkvi in Petrovemu nasledniku ter da bi dosledno živeli vero v vsakdanjem življenju. Eno najbolj obiskanih romarskih svetišč na Kitajskem je Sheshan v Šanghaju, ki je posvečeno Devici Mariji, Pomočnici kristjanov, katere praznik bomo obhajali v tem tednu, 24. maja.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh