Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa 'lena roka'

Objava: 24. 08. 2009 / 10:41
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževa 'lena roka'

Papež obžaluje, da počitniških dni ni mogel nameniti pisanju

Čeprav so papežu Benediktu XVI. minuli petek v njegovi počitniški apostolski palači v Castel Gandolfu z desnega zapestja odstranili mavec, se sveti oče šali, da je njegova desna roka še vedno 'lena'. Zapestje si je zlomil 17. julija pri padcu v počitniški hiši v mestu Les Combes v severnoitalijanski dolini Aosta.

Včeraj, pred molitvijo angelovega češčenja ob množici vernikov, ki se je zbrala na trgu v Castel Gandolfu, se je papež pošalil: 'Dragi bratje in sestre, kot vidite, moja roka nima več mavčnega ovoja, še vedno pa je malce lena! Še nekaj časa bom moral obiskovati šolo potrpljenja, vendar kar hitro napredujem!'

Zbrana množica se je odzvala s prisrčnim aplavzom. Sveti oče je zbranim izrazil svoje obžalovanje, da si je roko poškodoval ravno v času počitnic, saj je poletne dneve želel izkoristiti za pisanje.

V petek je papežev osebni zdravnik dr. Patrizio Polisca povedal, da je papeževo desno zapestje zaceljeno in utrjeno in da izid zdravljenja poškodbe lahko oceni kot 'optimalen'. Popolna uporabnost roke pa bo dosežena po zaključenem predpisanem rehabilitacijskem programu.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh