Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa maša pri Brandenburških vratih še vedno mogoča

Objava: 07. 06. 2011 / 10:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževa maša pri Brandenburških vratih še vedno mogoča

Predsednik Nemške škofovske konference pojasnjuje, da bo dokončna odločitev o kraju osrednje bogoslužne slovesnosti sprejeta ob prejemu vseh prijav po 2. septembru.

Slovesno bogoslužje na olimpijskem stadionu ali pa ob Brandenburških vratih ob obisku svetega očeta v domovini v letošnjem septembru je po mnenju prirediteljev še vedno mogoče. Najprej pa želijo počakati na dokončno število prijavljenih udeležencev za sveto mašo 22. septembra, je pojasnil predsednik Nemške škofovske konference, nadškof Robert Zollitsch, v pogovoru za nemški časnik 'Bild'. Doslej načrtovano prizorišče pri gradu Charlottenburg 'ni nikakršna dogma', je še dodal nadškof Zollitsch.

Zanimanje za papežev obisk v Nemčiji je dosti večje, kot so si Berlinčani pri začetnem načrtovanju sploh upali predstavljati, je povedal freiburški nadškof, saj si prebivalci nemške prestolnice papeža želijo ne le slišati, pač pa tudi videti, in to v čim večjem številu. Zato bodo po vsem mestu razstavljeni tudi velikanski ekrani, preko katerih bo mogoče spremljati program ob obisku svetega očeta.

Nadškof Zollitsch je še napovedal, da bo poudarek papeževega obiska v Nemčiji ekumenizem, in ob tem izrazil svoje prepričanje, da bo sveti oče ob tej priložnosti zagotovo povedal veliko spodbudnih besed.

Tokratno potovanje Benedikta XVI. v Nemčijo pa nosi prav poseben pomen tudi zato, ker bo sveti oče prvikrat v času svojega papeževanja obiskal tudi nove zvezne dežele. To, meni nadškof Zollitsch, 'nagovarja tisto najgloblje v človeku', saj je papež Benedikt XVI. 'človek, ki v življenju predstavlja cilj in smisel'.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh