Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa molitev za žrtve požara v iraški bolnišnici

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 14. 07. 2021 / 07:38
Oznake: Družba, Papež, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2021 / 14:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papeževa molitev za žrtve požara v iraški bolnišnici
Zagorelo je na oddelku za koronavirusne bolnike FOTO: Vatican Media

Papeževa molitev za žrtve požara v iraški bolnišnici

Papež Frančišek je pretresen nad včerajšnjim tragičnim požarom v eni od iraških bolnišnic.

Vsem prizadetim zagotavlja svojo bližino, je po navedbah avstrijskega Kathpressa zapisano v sožalnem telegramu, ki ga je v imenu svetega očeta podpisal vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin, naslovljen pa je na apostolskega nuncija v tej bližnjevzhodni državi, slovenskega nadškofa Mitjo Leskovarja.

Eksplozija rezervoarja s kisikom

Številni pacienti niso imeli niti najmanjše možnosti, ko je izbruhnil ogenj v bolničnici Al Hussein v mestu Nasirija na jugu Iraka. Po navedbah krajevnih medijev naj bi do požara prišlo po eksploziji jeklenke s kisikom na novem oddelku za koronavirusne bolnike; v tragični nesreči naj bi življenje izgubilo prek 60 oseb, preden je krajevnim gasilcem uspelo, da so ognjene zublje spravili pod nadzor.

Frančišek v tihi žalosti moli predvsem za vse pokojne ter za tolažbo njihovih svojcev in prijateljev, je zapisano v kratkem telegramu papeževemu odposlancu v Iraku. Preživelim pacientom, zaposlenim v bolnišnici in negovalcem pa želi tolažbe, moči in miru.

Od koronaoddelka bolnišnice Al Hussein v Nasiriji je ostala le še ožgana ruševina FOTO: Vatican Media

Že drugi požar v kratkem času

Že v letošnjem aprilu je v neki drugi iraški bolnišnici v prestolnici Bagdad izbruhnil požar, ki je zahteval 82 smrtnih žrtev. Tudi v tem primeru je šlo za eksplozijo kisikove jeklenke. V Iraku se je z novim virusom okužil že okoli poldrugi milijon ljudi, cepljenje pa napreduje zelo počasi.

Kot je poročala STA, se je pred bolnišnico v Nasiriji zbrala skupina mladih protestnikov, ki je opozarjala na razmere v zdravstvu. Tudi na družbenih omrežjih so številni pozivali k odstopu višjih predstavnikov oblasti. Predsednik iraške vlade Mustafa Kadimi je zagotovil, da bodo temeljito raziskali vzroke za včerajšnjo tragedijo.

Včerajšnji požar v bolnišnici je bil že drugi v zadnjih treh mesecih FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Knjiga meseca maja
Ves sem v Božjih rokah
Papeži
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh