Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa rojstna hiša v Marktlu ob reki Inn ponovno odpira svoja vrata

Objava: 11. 04. 2011 / 06:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževa rojstna hiša v Marktlu ob reki Inn ponovno odpira svoja vrata

V letu 2010 je v muzej preurejeni dom Benedikta XVI. nedaleč od avstrijsko-nemške meje sprejel okoli dvajset tisoč obiskovalcev.

Rojstna hiša papeža Benedikta XVI. v Marktlu o reki Inn na Zgornjem Bavarskem v letošnji pomladi ponovno odpira svoja vrata za obiskovalce. Tokrat bo prvič na ogled posebna razstava, ki bo v nekaj stavkih pojasnila pogled teologa Josepha Ratzingerja na svobodo. Prvi letošnji obiskovalci si jo bodo lahko ogledali na 84. rojstni dan svetega očeta, 16. aprila. V letu 2010 si je v muzej preurejeni dom Benedikta XVI. nedaleč od avstrijsko-nemške meje ogledalo okoli dvajset tisoč obiskovalcev, nekaj manj kot v letih pred tem.

V letošnjem letu bodo v Marktlu in njegovi okolici na prireditvah v čast Benediktu XVI. sodelovali številni teologi iz študijskega krožka sedanjega papeža. Že na predvečer ponovnega odprtja muzeja bo regensburški dogmatik Wolfgang Beinert s passauskim strokovnjakom za Sveto pismo Ottom Schwanklom razpravljal o drugem delu papeževe knjige o Jezusu. Na obletnico izvolitve Benedikta XVI., 19. aprila, pa na Zgornje Bavarsko prihaja hamburški pomožni škof Hans-Jochen Jaschke, ki bo spregovoril o prispevku Josepha Ratzingerja k pričevanju Cerkve danes v luči krize vere v zahodnem svetu.

Papeževa rojstna hiša bo za obiskovalce odprta do 1. novembra, v zimskih mesecih pa sprejemajo le najavljene skupine.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh