Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa spodbuda borkam proti trgovini z ljudmi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 09. 2019 / 09:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.09.2019 / 10:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževa spodbuda borkam proti trgovini z ljudmi

Sveti oče je sprejel članice svetovne redovne mreže »Talitha Kum«, ki trenutno zaseda v Rimu.

Različen položaj žensk po svetu po eni in neoliberalni gospodarski model po drugi strani so po besedah papeža Frančiška pomembni dejavniki za svetovno trgovino z ljudmi. Individualistični vidik neoliberalizma recimo tvega, da državo razreši odgovornosti, je papež včeraj dejal v nagovoru članicam Svetovne mreže posvečenega življenja proti trgovini z ljudmi »Talitha kum«, ki v teh dneh zaseda v Rimu.

Frančišek je na srečanju pohvalil prizadevanja redovnic, ki se v boju proti trgovini z ljudmi postavljajo v prve bojne vrste. Po papeževih besedah delajo kot avantgarda misijonarske dejavnosti Cerkve »v boju proti rani trgovanja z ljudmi«. Sveti oče je obenem spodbudil druge skupnosti, tudi moške redove, naj se pridružijo njihovim prizadevanjem. Tistim, ki pri tem oklevajo zaradi notranjih težav, papež svetuje, da se »notranji problemi razrešijo, če greš na ulico, saj tako prideš do svežega zraka«.

Redovna mreža »Talitha Kum«, ustanovljena leta 2001 na pobudo redovnih predstojnic, med 21. in 27. septembrom zaseda v italijanski prestolnici. Srečanja se med drugim udeležujeta tudi posebna odposlanka ZN za boj proti trgovini z ljudmi Maria Grazia Giammarinaro in predstavnik urada ZN za boj proti drogam in kriminalu. Med predavanji, izkustvenimi poročili in posveti članice mreže vrednotijo svoje dosedanje delo in načrtujejo strategijo za prihodnost.

»Talitha Kum« povezuje 44 narodnih mrež v 90 državah na vseh petih celinah. Cilj njihovega delovanja je pomoč žrtvam trgovine z ljudmi, predvsem ženskam in otrokom. Večletno mednarodno in medcelinsko sodelovanje rojeva sadove, saj lahko redovnice po vsem svetu s podatki iz različnih držav osveščajo predvsem mlada dekleta in žene, da ne bi padle v kremplje trgovcev z ljudmi.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh