Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa zahvala ameriški redovnici

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 01. 06. 2021 / 08:38
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.06.2021 / 09:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papeževa zahvala ameriški redovnici

Papeževa zahvala ameriški redovnici

Revija Time je Normo Pimentel, ki se posveča migrantom, lani uvrstila na seznam 100 najvplivnejših osebnosti leta 2020.

S. Norma Pimentel FOTO: YouTube/zaslonski posnetek

Papež Frančišek se je ameriški redovnici Normi Pimentel zahvalil za vsa njena prizadevanja pri delu za begunce. V osebnem video sporočilu, o katerem so po navedbah avstrijskega Kathpressa ob koncu tedna poročali iz Vatikana, je sveti oče izrekel pohvalo za nesebično pomoč Pimentelove in njenih sodelavcev na meji med Mehiko in Združenimi državami Amerike. Redovnica je Frančišku pred tem poročala o svojem trenutnem delu v ameriški zvezni državi Teksas.

»Zahvaljujem se Vam za vse, kar počnete s svojo ekipo sodelavcev,« je v video sporočilu dejal papež Frančišek: »Hvala, da tem migrantom, ki prihajajo v želji po boljšem življenju, izrekate dobrodošlico in jih sprejemate.« Nekateri prihajajo v iskanju boljših priložnosti, »medtem ko drugi resnično bežijo iz družbenega pekla«.

Sprejemanje latinskoameriških migrantov

Papež je še poudaril, navaja spletni portal Vatican News, da je treba migrante »sprejemati, kar pomeni, da jih je treba zaščititi, jih spremljati in vključevati v družbo«. Dodal je, kako katoliške človekoljubne organizacije na meji z Mehiko pomagajo ljudem, »ki prosijo pomoči, da bi lahko živeli človeka dostojno življenje«. Pri vašem delu vas spremljam, zagotavlja sveti oče: »Molim za vsa in za vse tiste, ki jih ob svojem delu spremljate.«

Počitek na poti

Pimentelova pripada mehiškemu ženskemu redu misijonark Jezusa Kristusa (Misioneras de Cristo Jesus) in je poslovodkinja katoliške človekoljubne organizacije »Catholic Charities« v dolini reke Rio. Omenjena organizacija kot partnerka Caritas Internationalis vodi več programov v bližini meje med ZDA in Mehiko. Kot navajajo na svoji spletni strani, center »nudi prostor neštetim begunskim možem, ženam in otrokom, kjer si lahko odpočijejo, si privoščijo topel obrok, prhanje, se preoblečejo v čista oblačila ter prejmejo zdravila in druge potrebščine, preden nadaljujejo svojo pot«.

Od leta 2015, ko so v katoliški cerkvi Presvetega Srca odprli svoj center, so pomagali že več kot 23.000 ljudem. Organizacija med drugim nudi tudi svetovanje, nujno pomoč in posvetovalnico za nosečnice.

Ameriška revija Time je s. Normo lansko leto uvrstila na seznam 100 najvplivnejših osebnosti leta 2020.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh