Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa zahvala kardinalom

Objava: 22. 05. 2012 / 06:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževa zahvala kardinalom

Benedikt XVI. se je včeraj s slavnostnim kosilom v Apostolski palači kardinalskemu zboru zahvalil za iskrene želje ob rojstnem dnevu.

Benedikt XVI. je včeraj svoj 85. rojstni dan in sedmo obletnico pontifikata končno praznoval tudi v krogu kardinalov. Člane kardinalskega kolegija, ki prebivajo v Rimu, je povabil na slavnostno kosilo v Apostolsko palačo in se jim zahvalil za njihove iskrene želje ob rojstnem dnevu, ki ga je sveti oče obhajal 16. aprila, ter ob sedmi obletnici pontifikata, ki je minila 19. aprila.

Dejanski rojstni dan je papež obeležil s sveto mašo v krogu bavarskih škofov in s predsednikom Nemške škofovske konference. Pridružila se jim je tudi večja delegacija politikov iz domovine Benedikta XVI.

Na dan obletnice izvolitve na Petrov prestol je papež prisluhnil koncertu orkestra Gewandhausorchester iz Leipziga, slavnostno kosilo s kardinali pa je bilo zaradi prepolnega delovnega urnika svetega očeta preloženo na ponedeljek, 21. maja.

V kratkem nagovoru kardinalom se je sveti oče zahvalil Gospodu za mnoga leta, ki mu jih je podelil, za številne dni veselja, čudovita obdobja, pa tudi za temne noči, saj ob pogledu nazaj človek razume, da so bile tudi te noči potrebne in dobre in da so razlog za zahvalo. Vsem prisotnim kardinalom se je Benedikt XVI. iskreno zahvalil za njihovo prijateljstvo.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh