Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa zahvala Napolitanu za njegovo 'požrtvovalnost'

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 23. 04. 2013 / 07:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževa zahvala Napolitanu za njegovo 'požrtvovalnost'

Papež Frančišek je Giorgiu Napolitanu ob sobotni ponovni izvolitvi za predsednika republike Italije poslal telegram z voščili.

Papež Frančišek je italijanskemu predsedniku, 87-letnemu Giorgiu Napolitanu, izrazil zahvalo za njegovo pripravljenost, da se v luči trenutnih političnih razmer še enkrat daje na razpolago za omenjeni položaj. Napolitano je s tem korakom pokazal 'veliko požrtvovalnost', je zapisano v papeževem telegramu z voščili novo izvoljenemu predsedniku, ki so ga minulo soboto zvečer predstavili v Vatikanu. Sveti oče je obenem pozval politične sile Italije, naj si prizadevajo za čim tesnejše sodelovanje. Izrazil je upanje, da bo Napolitano s svojo 'razsvetljeno in modro' politiko lahko nadaljeval 'ob podpori odgovornega sodelovanja vseh vpletenih'.

Giorgio Napolitano, član Demokratične stranke, je bil minulo soboto ponovno izvoljen na položaj predsednika države, potem ko se stranke niso mogle zediniti glede kakšnega drugega kandidata, ki bi lahko dosegel večino glasov volilcev. Demokratični politik, ki sprva ni imel več namena kandidirati, je bil v ta korak malce prisiljen s strani največjih političnih taborov. Le gibanje 'Pet zvezd' komika Bepeja Grilla njegove izvolitve ni podprlo.

Tudi Italijanska škofovska konferenca je pozdravila ponovno izvolitev Napolitana in obenem izrazila kritiko italijanski politiki. Politično odgovorni bi se morali na trenutne zahteve odzivati s premišljenimi in dolgoročnimi koncepti, ne pa s kratkoročnimi in naključnimi pobudami, je zapisano v pozdravni poslanici tamkajšnje škofovske konference.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh