Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa zahvala zaposlenim v apostolski palači v Castel Gandolfu

Objava: 29. 09. 2011 / 07:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževa zahvala zaposlenim v apostolski palači v Castel Gandolfu

Sveti oče je otroke in mlade povabil k zavzetemu sodelovanju pri verouku, odrasle pa, naj vedno izkoristijo priložnosti za osebno duhovno rast.

Papež Benedikt XVI., ki se bo v prihodnjih dneh iz Castelgandolfa vrnil v Vatikan, se je sinoči srečal z zaposlenimi v tamkajšnji apostolski palači, poročajo pri Radiu Vatikan. Sveti oče se je vsem zahvalil za delo, ki so ga opravljali v času njegovega bivanja v letni papeški rezidenci.

Benedikt XVI. je poudaril, da se na tem kraju živi v nenehnem stiku z naravo in v duhovnem ozračju tišine. Ob tej priložnosti je želel spomniti, 'da nas oboje približa Bogu: narava, ker je mojstrovina Stvarnikovih rok, pa tudi tišina, ker nam omogoči, da neovirano razmišljamo in meditiramo o bistvu našega obstoja. V takšnem okolju je lažje ponovno najti samega sebe, ko poslušamo notranji glas, Božjo navzočnost, ki da globok smisel našemu življenju.'

Papež je še dodal, da je v poletnih mesecih v Castelgandolfu preživel mirne trenutke študija, molitve in počitka, letos pa so tam potekale tudi redne sredine splošne avdience. Navzoče je pozval, naj še naprej živijo molitev in dejavno ljubezen, ki sta pomembni za kristjana, ter tako izpričujejo svojo vero. Po njegovih besedah nam tako molitev kot dejavna ljubezen pomagata pogled vedno usmeriti k Bogu, da iščemo korist bratov: odnos z Gospodom, v molitvi, ohranjata našega duha in nam omogočata, da smo še bolj velikodušni in odprti v dejavni ljubezni do ubogih.

Na koncu je sveti oče spomnil še na krščansko vzgojo ter otroke in mlade povabil k zavzetemu sodelovanju pri verouku, odrasle pa, naj vedno izkoristijo priložnosti za osebno duhovno rast.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh