Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Papeževe besede so orodje politikov«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 31. 03. 2016 / 07:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Papeževe besede so orodje politikov«

Nekdanji rimski župan Marino v knjigi spominov posebno poglavje namenja srečanjem s Frančiškom.

Nekdanji rimski župan Ignazio Marino je izrekel kritiko »politični instrumentalizaciji« besed papeža Frančiška. Po navedbah italijanskega dnevnika Il Messaggero je Marino spregovoril o svojem potovanju na svetovno srečanje družin v Filadelfiji septembra lani; takrat je zbudil vtis, da ga je na srečanje povabil papež Frančišek, sveti oče pa je poudaril, da to ne drži.



Italijanski kirurg v teh dneh v domovini predstavlja knjigo o svojem 28-mesečnem županovanju v italijanski prestolnici. Eno od poglavij je posvečeno papeužu Frančišku. Marino je pred objavo dolgo govoril s svetim očetom, ta pa je nekdanjega župana pooblastil, da sme poročati o različnih srečanjih, je pojasnil nekdanji politik. »Zelo zadovoljen sem, da sem bil v človeškem in osebnem stiku s človekom, ki v Cerkev prinaša revolucijo. Seveda me je razlaga njegovih besed, ki jih politiki uporabljajo kot svoje orodje, zelo prizadela«, časnik navaja Marinove besede.

Pred tem je prišlo do manjših napetosti med Vatikanom in Rimom, razlog zanje pa je so bile počasne priprave mesta na sveto leto in Marinova prizadevanja za registracijo istospolnih partnerskih zvez. Na vprašanje o spornem zakonskem osnutku je Marino odgovoril, da notranja politična vprašanja v Italiji niso papeževa skrb, saj je sveti oče po njegovih besedah »človek z univerzalnim svetovnim nazorom«.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh