Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževe marijanske večernice v Marijinem romarskem svetišču v Etzelsbachu

Objava: 26. 09. 2011 / 07:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževe marijanske večernice v Marijinem romarskem svetišču v Etzelsbachu

Benedikt XVI. je v svojem nagovoru spregovoril o Mariji, ki nam pomaga razumeti našo krščansko poklicanost, ter vernike pozval, naj pustijo Božji ljubezni delovati v svojem življenju.

Petkov večer je papež Benedikt XVI. preživel v Marijinem romarskem svetišču Etzelsbach blizu Eichsfelda. Legenda iz 16. stoletja pripoveduje, poroča Radio Vatikan, da je med oranjem njive na točno določenem mestu konj dvakrat padel, kot da bi pokleknil. Kmet je na tem mestu začel kopati in pod zemljo našel lesen kip Marije z mrtvim Jezusom v naročju. Od takrat se romanja na ta kraj niso nikoli prenehala. Leta 1897 so zgradili sedanjo cerkev, v kateri se tudi danes nahaja čudežni Marijin kip. Sveti oče se je najprej s papamobilom popeljal med verniki, ki so se zbrali pred svetiščem, in jih pozdravil, nato pa je pred cerkvijo sledila molitev marijanskih večernic.

Benedikt XVI. je v svojem nagovoru spregovoril o Mariji, ki nam pomaga razumeti našo krščansko poklicanost, ter pozval, naj pustimo Božji ljubezni delovati v našem življenju. Jezus je človeštvu za Mater dal svojo lastno mater Marijo, dal jo je s križa, s prestola milosti in odrešenja, je dejal papež in nadaljeval, da je pod križem Marija postala sopotnica in zaščitnica ljudi na njihovi življenjski poti. S svojo materinsko ljubeznijo nebeška Mati skrbi za brate svojega Sina, ki še vedno romajo ter se soočajo z nevarnostmi in stiskami, vse dokler ne bodo dospeli v blaženo domovino.

Sveti oče je ponovno poudaril geslo svojega potovanja v domovino, kjer je Bog, tam je prihodnost, in pojasnil, da je tam, kjer pustimo, da Božja ljubezen v popolnosti deluje v našem življenju, odprto nebo. Tam lahko sedanjost oblikujemo tako, da vedno bolj ustreza veseli novici našega Gospoda Jezusa Kristusa, tam imajo majhne stvari vsakdanjega življenja svoj smisel in tam veliki problemi najdejo svojo rešitev, je izpostavil Benedikt XVI.

Papež je tudi pokazal na posebnost kipa Marije in Križanega v Etzelsbachu ter dejal, da sta srci Jezusa in njegove Matere obrnjeni eno proti drugemu in se drug drugemu približujeta. V Marijinem srcu je prostor za ljubezen, ki jo njen nebeški Sin želi podariti svetu, je dejal papež in dodal, da marijanska pobožnost najde svoje središče v premišljevanju odnosa med Materjo in njenim Sinom.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh