Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževe splošne avdience znova z navzočnostjo vernikov

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 05. 2021 / 09:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.05.2021 / 13:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papeževe splošne avdience znova z navzočnostjo vernikov

Papeževe splošne avdience znova z navzočnostjo vernikov

Zaenkrat na dvorišču sv. Damaza, vstopnice za udeležbo ne bodo potrebne.

Februar 2020: papež Frančišek v svojem elementu, sredi množice vernikov na Trgu sv. Petra FOTO: Vatican Media

V Vatikanu se po daljšem premoru zaradi še vedno trajajoče epidemije koronavirusne bolezni znova začenjajo splošne avdience s papežem Frančiškom z navzočnostjo vernikov, poroča avstrijski Kathpress. Kot so sinoči sporočili z vatikanskega tiskovnega urada, bo splošna avdienca naslednjo sredo, 12. maja, spet na dvorišču sv. Damaza ob apostolski palači.

Dogodka se bodo lahko udeležili tudi zbrani romarji, vstopnice za udeležbo pa ne bodo potrebne. Verniki bod na dvorišče dostopali skozi »bronasta vrata« na desni strani stebrišča pred baziliko sv. Petra, ker pa je zaradi epidemije še vedno treba ohranjati zadostno medosebno razdaljo, se bo na dvorišču lahko zbrala le manjša množica romarjev.

Na dvorišču sv. Damaza sicer v Vatikanu običajno prirejajo javne slovesnosti, včeraj so tam slovesno prisegli novi člani švicarske garde. Tam sprejemajo tudi visoke goste, ki želijo obiskati papeža.

Pred epidemijo je papež na Trgu sv. Petra vsak teden nagovoril več tisoč romarjev z vsega sveta

Zadnje mesece so bile sredine splošne avdience s papežem prek vatikanskih medijev neposredno predvajane iz knjižnice apostolske palače, navzočnost vernikov pa ni bila dovoljena. Pred izbruhom epidemije je papež Frančišek na Trgu sv. Petra običajno vsak teden nagovoril več tisoč romarjev z vsega sveta.

Že lansko leto so bile splošne avdience po prvem koronazaprtju med marcem in septembrom prestavljene na dvorišče sv. Damaza, po vnovičnem naraščanju števila okuženih v Italiji pa se je Vatikan v začetku oktobra znova odločil za video prenose papeževih katehez.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh