Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževo sožalje ob smrti brata kardinala Bertoneja

Objava: 26. 07. 2011 / 07:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževo sožalje ob smrti brata kardinala Bertoneja

Izmed sedmih bratov in sestra Tarcisia Bertoneja sta po smrti najstarejšega brata živa le še dva.

Papež Benedikt XVI. je vatikanskemu državnemu tajniku kardinalu Tarcisiu Bertoneju izrekel sožalje ob smrti njegovega najstarejšega brata, Paola Bertoneja, ki v starosti enainosemdesetih let preminil minuli petek.

Benedikt XVI. se je leta 2009 med svojim letnim oddihom v severnoitalijanski dolini Aoste v Bertonejevi domači skupnosti Romano Canavese sestal z nekaterimi družinskimi člani v hiši Bertonejevih staršev. Brat Paolo takrat ni prisostvoval obisku svetega očeta, saj je bil zaradi zdravstvenih težav na daljšem bivanju v bolnišnici.

V sožalni brzojavki je sveti oče državnemu tajniku, vdovi in ostalim družinskim članom zagotovil molitve za pokojnega. Izmed sedmih bratov in sestra Tarcisia Bertoneja sta po smrti najstarejšega brata živa le še dva.

Kardinal Bertone, salezijanec, je že med leti 1995 in 2002 opravljal naloge tajnika Kongregacije za nauk vere in je bil že takrat tesen sodelavec tedanjega kardinala prefekta Josepha Ratzingerja. Leta 2006 ga je Benedikt XVI. imenoval za novega državnega tajnika.

Na fotografiji: vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh