Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževo sporočilo ob 25-letnici poljske pobude za zaščito življenja

Objava: 17. 08. 2012 / 07:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževo sporočilo ob 25-letnici poljske pobude za zaščito življenja

Papež je izrazil željo, da bi bila ta pobuda priložnost za poglobitev osebnega in skupnostnega odnosa s Kristusom, saj je Kristus navzoč v vsakem spočetem otroku.

V Częstochowi na Poljskem v teh dneh prirejajo 301. peš romanje, ki poteka iz Varšave do osrednjega poljskega Marijinega svetišča, udeležencem romanja pa je telegram s sporočilom poslal tudi papež Benedikt XVI. Kot poroča Radio Vatikan, je bil telegram napisan ob petindvajseti obletnici pobude za zaščito življenja, ki spodbuja t. i. duhovno posvojitev spočetih otrok. To je molitvena pobuda, pri kateri oseba, ki se vanjo vključi, devet mesecev moli za življenje nekega otroka, vse od trenutka spočetja pa do njegovega rojstva. Porodila se je leta 1987 v poljski prestolnici, na željo skupine pastoralnih delavcev, ki je bila povezana z romanji v Częstochowo. Kasneje se je razširila po celotni Poljski in tudi zunaj njenih meja. Petindvajseto obletnico te pobude zaznamuje praznovanje pod geslom ‘Cerkev – dom življenja’, papežev telegram ob tej priložnosti pa je udeležencem romanja prebral varšavski nadškof, kardinal Kazimierz Nycz, med mašo, ki so jo romarji obhajali v Marijinem svetišču v Częstochowi.

Sveti oče v telegramu izraža svojo naklonjenost do oseb, ki so se vključile v omenjeno pobudo duhovne posvojitve. Te osebe z globoko vero širijo evangeljske vrednote o življenju in ljubezni in s tem nasprotujejo grožnji splava ter drugim nevarnostim, ki lahko kasneje ogrozijo življenje. Benedikt XVI. v sporočilu izraža upanje, da bi prizadevanje vključenih oseb vse bolj prodiralo v srca ljudi, saj bi se tako lahko razširila duhovna pomoč otrokom, katerih življenje je v nevarnosti, obenem pa tudi podpora parom, ki se srečujejo s težavami pri sprejemanju novega življenja, ter pomoč družinam, ki so v preizkušnji zaradi tragedije splava. Papež je izrazil željo, da bi bila ta pobuda priložnost za poglobitev osebnega in skupnostnega odnosa s Kristusom, saj je Kristus navzoč v vsakem spočetem otroku.

Foto: CatholicHerald.co.uk

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh