Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stavke zdravnikov in zobozdravnikov ne bo, danes podpis sporazuma

Za vas pišejo:
M.M.Š., M. M.
Objava: 19. 10. 2022 / 05:37
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.10.2022 / 06:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Stavke zdravnikov in zobozdravnikov ne bo, danes podpis sporazuma
Stavke jutri ne bo. FOTO: Nebojša Tejić/STA

Stavke zdravnikov in zobozdravnikov ne bo, danes podpis sporazuma

Iz sindikata Fides so potem, ko so s predstavniki vlade včeraj parafirali sporazum o prekinitvi stavke, včeraj zvečer tudi uradno potrdili, da stavke zdravnikov in zobozdravnikov, ki je bila napovedana za danes, ne bo. Ta je zdaj tako začasno zamrznjena. Vsebine sporazuma pa do današnjega podpisa ne razkrivajo.

Glavni stavkovni odbor je dal zeleno luč za podpis v ponedeljek parafiranega sporazuma med Fidesom in Vlado. "S tem sporočamo, da je stavka začasno zamrznjena. Jutri bomo normalno delali tako kot dozdaj, v prid naših bolnic in bolnikov. Razprava je bila dolga in burna, kar kaže, da je nezadovoljstvo zdravnic in zdravnikov doseglo vrelišče, vendar je pa na koncu prevladal konsenz, da podpisani sporazum ustrezno naslavlja in uresničuje cilje zdravništva," so po včerajšnjih pogovorih sporočili iz sindkata Fides.

Stavka začasno zamrznjena

Stavka je res zamrznjena, a le začasno. "Vlada je dala resne zaveze, dogovorjena je bila natančna časovnica. Vladni strani dajemo priložnost, da zaveze uresniči. Ves čas bomo podrobno spremljali in ocenjevali potek in poteze vlade. Naredili smo pomemben korak k cilju, za dosego katerega so nas pooblastili člani na letni konferenci."

Danes ob treh popoldne podpis dogovora

Zaradi dogovora podpisnikov o nerazkrivanju vsebine sporazuma "bomo za podrobno predstavitev njegove vsebine na razpolago po podpisu, ki je predviden 19. 10. 2022 ob 15. uri," pojasnjuje Fides. Glavni stavkovni odbor je pooblastil skupino za pogajanja o sklenitvi aneksa k Posebnemu tarifnemu delu Kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike za rešitev najbolj perečih vprašanj, ki jih je potrebno nasloviti takoj. Ta pogajanja so se danes že začela, so še zapisali v izjavi za medije.

Kupi v trgovini

Kaja pri zobozdravnici
Za otroke
5,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh