Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pat in Don znova v Sloveniji

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 11. 08. 2014 / 11:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pat in Don znova v Sloveniji

Pat in Don znova v Sloveniji

Slovenijo sta znova obiskala zakonca Patricia in Donald Turbitt iz ZDA, člana Katoliške karizmatične prenove, ki bosta vodila duhovna srečanja pri nas do 20. avgusta.

Foto: Jože Pavlič

Slovenijo sta znova obiskala zakonca Patricia in Donald Turbitt (Pat in Don) iz ZDA, člana Katoliške karizmatične prenove, ki bosta vodila duhovna srečanja pri nas do 20. avgusta. V svojih misijonskih potovanjih razkrivata, kako je Bog spremenil njuno življenje. »Vse, kar učiva, izhaja iz najinih življenjskih izkušenj, molitve in zakramentalnega življenja,« pravita.

Bila sta običajen ameriški zakonski par s tremi otroci, ki se je spopadal s številnimi težavami. Don se je spoprijemal z umiranjem svojega očeta, Pat pa je bolehala za multiplo sklerozo, poleg tega pa sta se znašla v finančnih težavah. Čutila sta, da morata nekaj spremeniti, zato sta se odločila, da se bolj povežeta z Bogom. Don je kupil knjigo o duhovnem gibanju Katoliška karizmatična prenova, kar jima je popolnoma spremenilo življenje. Ko je Pat prvič odprla knjigo, ji je na tla padel škapulir. Sklonila se je, da bi ga pobrala, takrat pa se je zgodilo nekaj čudežnega, vendar tega takrat še ni vedela. Po telesu je občutila nekakšno elektriko, ko pa je obiskala zdravnika, je izvedela, da je ozdravela. Bog se je je dotaknil in bolezen je izginila. Od tedaj je škapulir vedno z njo.

Donald Turbitt je bil poklicni gasilec in lastnik podjetja električnih instalacij. Ko se je upokojil, je prodal podjetje, Pat pa je pustila službo medicinske sestre. Oba sta začela živeti duhovno polnejše življenje. Vsak dan sta obiskovala sveto mašo, nato pa sta se na duhovnikovo pobudo udeležila molitvenega srečanja Katoliške karizmatične prenove. Že prvič sta bila deležna izlitja Svetega Duha, zato sta se vernikom pridružila vsak teden, nato pa sta začela voditi svoje molitve in k temu privabila tudi druge. Kmalu se je število molivcev povzpelo na 300.

V duhovnih seminarjih doma in po svetu, pogosto tudi v Sloveniji V svojih poudarjata vsakodnevno molitev, redno branje Svetega pisma, premišljevanje in prejemanje zakramentov. Doma in po svetu uresničujeta misijonsko razsežnost Cerkve, hkrati pa še vedno vodita molitvena srečanja. Don vodi duhovne vaje za moške Pat pa za ženske. Don se je pridružil mednarodni katoliški skupnosti Renewal Ministries, njegova žena pa skupnosti Magnificat. Zdaj imata že 13 vnukov.

Slovenijo sta že večkrat obiskala, prvič leta 2002 zdaj pa na povabilo slovenske Prenove v Duhu redno zahajata v našo domovino. Kje sta letos že bila in kje jima še lahko prisluhnete, si oglejte v našem Koledarju.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh