Zapri
Iskanje

Patriarh spodbuja preiskavo o odseljevanju bližnjevzhodnih kristjanov

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 21. 05. 2022 / 00:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.05.2022 / 15:17
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Patriarh spodbuja preiskavo o odseljevanju bližnjevzhodnih kristjanov

Patriarh spodbuja preiskavo o odseljevanju bližnjevzhodnih kristjanov
Kaldejski patriarh kardinal Louis Raphael I. Sako. FOTO: Vatican Media
Kaldejski patriarh kardinal Louis Raphael I. Sako je vlado in Cerkev v Iraku pozval, naj obravnavata vprašanje izseljevanja kristjanov z območja Bližnjega vzhoda in iz dobljenih rezultatov izpeljeta ustrezne zaključke.

Država nujno potrebuje učinkovite zakone, če želi ustvariti pogoje za dobro življenje vseh ljudi, je po navedbah avstrijskega Kathpressa dejal kardinal Sako. Številni kristjani so namreč zapustili svojo domovino, ker so se počutili odrinjene na rob in odtujene, medtem ko so trpeli zaradi vojn, korupcije, pomanjkanja demokracije in neenakosti, je dejal kardinal z mislijo na Irak, Sirijo in Libanon.

Patriarh glede Iraka poziva k vzpostavitvi civilne demokratične pravne države, v kateri bi vse državljane obravnavali enakopravno - ne glede na vero, narodnostno pripadnost ali spol.

Patriarh Kaldejske cerkve je glede Iraka pozval k vzpostavitvi civilne demokratične pravne države, v kateri bi vse državljane obravnavali enakopravno - ne glede na vero, narodnostno pripadnost ali spol. Prav tako cerkveni dostojanstvenik odločno nasprotuje mešanju vere in politike.

Kristjani, ki so ostali v Iraku, so »trdna podlaga za spravno in mirno družbo«, je poudaril patriarh. Kljub temu se še vedno soočajo z različnimi težavami: kršitvami njihove lastnine, zanemarjanjem njihove kulture in zgodovine ter žalitvami krščanske vere.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh