Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Patriarh spodbuja preiskavo o odseljevanju bližnjevzhodnih kristjanov

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 21. 05. 2022 / 00:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.05.2022 / 15:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Patriarh spodbuja preiskavo o odseljevanju bližnjevzhodnih kristjanov
Kaldejski patriarh kardinal Louis Raphael I. Sako. FOTO: Vatican Media

Patriarh spodbuja preiskavo o odseljevanju bližnjevzhodnih kristjanov

Kaldejski patriarh kardinal Louis Raphael I. Sako je vlado in Cerkev v Iraku pozval, naj obravnavata vprašanje izseljevanja kristjanov z območja Bližnjega vzhoda in iz dobljenih rezultatov izpeljeta ustrezne zaključke.

Država nujno potrebuje učinkovite zakone, če želi ustvariti pogoje za dobro življenje vseh ljudi, je po navedbah avstrijskega Kathpressa dejal kardinal Sako. Številni kristjani so namreč zapustili svojo domovino, ker so se počutili odrinjene na rob in odtujene, medtem ko so trpeli zaradi vojn, korupcije, pomanjkanja demokracije in neenakosti, je dejal kardinal z mislijo na Irak, Sirijo in Libanon.

Patriarh glede Iraka poziva k vzpostavitvi civilne demokratične pravne države, v kateri bi vse državljane obravnavali enakopravno - ne glede na vero, narodnostno pripadnost ali spol.

Patriarh Kaldejske cerkve je glede Iraka pozval k vzpostavitvi civilne demokratične pravne države, v kateri bi vse državljane obravnavali enakopravno - ne glede na vero, narodnostno pripadnost ali spol. Prav tako cerkveni dostojanstvenik odločno nasprotuje mešanju vere in politike.

Kristjani, ki so ostali v Iraku, so »trdna podlaga za spravno in mirno družbo«, je poudaril patriarh. Kljub temu se še vedno soočajo z različnimi težavami: kršitvami njihove lastnine, zanemarjanjem njihove kulture in zgodovine ter žalitvami krščanske vere.

Nalaganje
Nazaj na vrh