Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Sako: papežev obisk v Iraku »je nekaj spremenil«

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 08. 09. 2021 / 08:06
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.09.2021 / 08:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kardinal Sako: papežev obisk v Iraku »je nekaj spremenil«
Kristjani v Iraku so po papeževem obisku dosti bolj cenjeni FOTO: Vatican Media

Kardinal Sako: papežev obisk v Iraku »je nekaj spremenil«

Kaldejski patriarh kardinal Louis Raphael I. Sako je v svojem včerajšnjem nagovoru na mednarodnem evharističnem kongresu v Budimpešti znova izpostavil pomen papeževega obiska v Iraku.

»Papež se je s svojim sporočilom dotaknil src vseh Iračanov, posebej muslimanov,« je po navedbah madžarskih medijev pojasnil kaldejski patriarh. S tem se je v celotnem narodu nekaj spremenilo. »Kristjani so na to ponosni in odtlej so tudi dosti bolj cenjeni,« tako kardinal Sako.

Patriarh je obenem opozoril na še vedno navzoče strahove kaldejskih vernikov. Islamski skrajneži si namreč še vedno prizadevajo, da bi jih pregnali iz države in s širšega območja Iraka.

Islamski skrajneži si še vedno prizadevajo, da bi kristjane pregnali iz države in s širšega območja Iraka.

»Zahod se ne zaveda, kakšnim strahovom smo izpostavljeni na Bližnjem vzhodu,« je poudaril iraški kardinal. Izrecno se je zahvalil madžarski vladi, ki je finančno podprla obnovo krščanskih cerkva in šol v državi.

Patriarh je še dejal, da od kristjanov na Zahodu pričakuje malce več poguma za izpovedovanje vere, odločno pa je obsodil vedno močnejši in bolj razširjen materializem. »To je grozno. Pri nas na Vzhodu stvari niso tako kritične,« je svoj nagovor na evharističnem kongresu sklenil kardinal Sako.

Nalaganje
Nazaj na vrh