Zapri
Iskanje

Flashmob v čast evharističnemu kongresu [VIDEO]

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 06. 09. 2021 / 07:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.09.2021 / 12:43
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Flashmob v čast evharističnemu kongresu [VIDEO]

Flashmob v čast evharističnemu kongresu [VIDEO]
Mladi so pred baziliko oblikovali križ. FOTO: zajem zaslona
Ob začetku 52. Mednarodnega evharističnega kongresa je približno 2200 mladih v Budimpešti pripravilo in sodelovalo v flashmobu.

Flashmob so organizirali pred največjo madžarsko cerkvijo, baziliko Esztergom, ki velja za središče katoliške Cerkve na Madžarskem. Poleg domačinov so ga z zanimanjem spremljali tudi številni udeleženci mednarodnega teološkega simpozija.

 Mladi pred baziliko Esztergom. FOTO: zajem zaslona

Oblikovali ogromen križ

Študenti so zapeli himno evharističnega kongresa iz leta 1938, se približali območju bazilike iz petih smeri in na koncu oblikovali ogromen križ pred stopnicami. Prvi, ki je stopil iz bazilike, je bil kardinal Péter Erdő. Nadškof nadškofije Budimpešta-Esztergom je pri tem izpostavil mladino, ki je po njegovih besedah ključni del tega svetovnega dogodka. »Mladost je znak veselja in upanja, ki ga svet zelo potrebuje«, je dejal. Nato je blagoslovil prostovoljce kongresa in vse, ki so se z delom in molitvami posvetili podpori organizacije kongresa.

 

Evharistični kongres drugič na Madžarskem

Madžarska je mednarodni evharistični kongres gostila že leta 1938. Tokratnega kongresa, ki so ga začeli s trojnim praznovanjem na Trgu junakov v Budimpešti, se udeležujejo romarji iz približno 80 držav. Gre za enega največjih enotedenskih srečanj katoliškega sveta, ki sicer poteka vsaka štiri leta. Kongres je bil sprva načrtovan lansko jesen, a so ga zaradi pandemije preložili na letos.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh