Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Flashmob v čast evharističnemu kongresu [VIDEO]

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 06. 09. 2021 / 07:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.09.2021 / 12:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Flashmob v čast evharističnemu kongresu [VIDEO]
Mladi so pred baziliko oblikovali križ. FOTO: zajem zaslona

Flashmob v čast evharističnemu kongresu [VIDEO]

Ob začetku 52. Mednarodnega evharističnega kongresa je približno 2200 mladih v Budimpešti pripravilo in sodelovalo v flashmobu.

Flashmob so organizirali pred največjo madžarsko cerkvijo, baziliko Esztergom, ki velja za središče katoliške Cerkve na Madžarskem. Poleg domačinov so ga z zanimanjem spremljali tudi številni udeleženci mednarodnega teološkega simpozija.

 Mladi pred baziliko Esztergom. FOTO: zajem zaslona

Oblikovali ogromen križ

Študenti so zapeli himno evharističnega kongresa iz leta 1938, se približali območju bazilike iz petih smeri in na koncu oblikovali ogromen križ pred stopnicami. Prvi, ki je stopil iz bazilike, je bil kardinal Péter Erdő. Nadškof nadškofije Budimpešta-Esztergom je pri tem izpostavil mladino, ki je po njegovih besedah ključni del tega svetovnega dogodka. »Mladost je znak veselja in upanja, ki ga svet zelo potrebuje«, je dejal. Nato je blagoslovil prostovoljce kongresa in vse, ki so se z delom in molitvami posvetili podpori organizacije kongresa.

 

Evharistični kongres drugič na Madžarskem

Madžarska je mednarodni evharistični kongres gostila že leta 1938. Tokratnega kongresa, ki so ga začeli s trojnim praznovanjem na Trgu junakov v Budimpešti, se udeležujejo romarji iz približno 80 držav. Gre za enega največjih enotedenskih srečanj katoliškega sveta, ki sicer poteka vsaka štiri leta. Kongres je bil sprva načrtovan lansko jesen, a so ga zaradi pandemije preložili na letos.

Nalaganje
Nazaj na vrh