Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Patru Gostečniku naziv zaslužnega profesorja Univerze v Ljubljani

Za vas piše:
P. G.
Objava: 01. 12. 2023 / 13:17
Oznake: Teologija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.12.2023 / 14:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Patru Gostečniku naziv zaslužnega profesorja Univerze v Ljubljani
Prejemnik naziva Christian Gostečnik z dekanom Teološke fakultete Janezom Vodičarjem. FOTO: FB Teološka fakulteta

Patru Gostečniku naziv zaslužnega profesorja Univerze v Ljubljani

Na Univerzi v Ljubljani so v okviru Tedna univerze 30. novembra podelili nazive novim zaslužnim profesorjem Univerze v Ljubljani. Med prejemniki laskavega naziva je tudi p. Christian Gostečnik, nekdanji profesor na Teološki fakulteti.

Naziv zaslužna profesorica oz. zaslužni profesor se podeljuje upokojenim profesorjem, in sicer za pomembne prispevke k razvoju znanstvene ali umetniške panoge in za predano opravljanje pedagoškega in mentorskega dela. Letos so naziv podelili štirinajstim upokojenim profesorjem Univerze v Ljubljani. Prejemnike sta nagovorila rektor Univerze v Ljubljani Gregor Majdič in slavnostna govorka Julijana Kristl, tudi sama zaslužna profesorica.

Gostečnik je pustil pomemben pečat

Na predlog Teološke fakultete je naziv zaslužnega profesorja Univerze v Ljubljani prejel tudi frančiškan in dolgoletni profesor dddr. Christian Gostečnik. V utemeljitvi so zapisali: »Christian Gostečnik je vrhunski znanstvenik in strokovnjak na področju zakonske in družinske terapije. Bil je predavatelj in dekan na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani. Objavil je več kot 1100 biografskih zapisov, od tega 25 znanstvenih monografij in 50 znanstvenih člankov. Razvil je inovativni psihobiološki model Relacijska družinska terapija, za katerega je prejel nagrado na petem Forumu inovacij. Zavzemal se je za širjenje terapevtskih znanj in dosegel, da je na Teološki fakulteti mogoče narediti po vertikali celotno izobraževanje za družinskega terapevta.«

Priznanja tudi mlajšim profesorjem

Profesorja Marjetka Tuš in Miha Pate z dekanom Vodičarjem. FOTO: FB Teološka fakulteta

Poleg zaslužnih nazivov so podelili še 76 priznanj. Ta so šla še aktivnim profesorjem, ki so pomembno prispevali k izboljšanju delovnih procesov in pozitivni klimi na članicah univerze in rektoratu. Med prejemniki so tudi Jerneja Antlej, Mateja Norčič, Miha Pate in Marjetka Tuš s Teološke fakultete.

Kupi v trgovini

Nevroznanost in relacijska družinska terapija
Družina in vzgoja
20,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh