Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pavleta Sveteta bodo pokopali z vojaškimi častmi

Za vas piše:
M. M.
Objava: 28. 07. 2021 / 07:37
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.07.2021 / 07:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pavleta Sveteta bodo pokopali z vojaškimi častmi
Pogreb bo danes popoldne na ljubljanskih Žalah. FOTO: Tatjana Splichal

Pavleta Sveteta bodo pokopali z vojaškimi častmi

Slovenska vlada je na včerajšnji dopisni seji sklenila, da bo za preminulega Pavleta Sveteta organizirala pogreb z vojaškimi častmi.

Pavle Svete je kot namestnik ministra za zakonodajo v času osamosvajanja Republike Slovenije odločilno prispeval k oblikovanju ustavnih amandmajev in temeljne zakonodaje Republike Slovenije, ki je Republiki Sloveniji omogočila, da se je tudi pravno na ustavno skladen način osamosvojila na način razdružitve in zagovarjala tezo, da je s tem uresničila pravico do samoodločbe, je sporočila vlada po dopisni seji. 

Tlakoval pot do mednarodnega priznanja

Kot je še zapisala vlada v obrazložitvi, je Svete oblikoval tudi pravne argumentacije, s katerimi smo v mednarodni skupnosti zagovarjali pravico do samoodločbe in s tem pravico do razdružitve ter se izognili stališču, da se je Slovenija odcepila od federacije. »S tem je tlakoval pot tudi k mednarodnemu priznanju nove države Republike Slovenije.«

Pavle Svete je kot član delegacije Republike Slovenije za pogajanja o umiku JLA iz Republike Slovenije pomagal z ozemlja naše države izpeljati umik JLA. Za svoje prispevke je leta 1999 prejel častni znak svobode Republike Slovenije.


Kupi v trgovini

Mož neuklonljivih ramen
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh