Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

PCT zanesljiv pogoj za študente, v rdeči fazi za srednješolce

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 12. 08. 2021 / 06:32
Oznake: Družba, Šolstvo
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.08.2021 / 06:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
PCT zanesljiv pogoj za študente, v rdeči fazi za srednješolce
Kaže, da bo PCT pri hotenju, da šole in vrtci ostanejo odprti, odigral ključno vlogo in se mu zanesljivo ne bo moč izogniti. FOTO: Tatjana Splichal

PCT zanesljiv pogoj za študente, v rdeči fazi za srednješolce

V prihajajočem šolskem letu bo PCT pogoj za obiskovanje predavanj, za dijake bo sprva veljalo samotestiranje, a bi ob prehodu Slovenijo v rdečo fazo PCT veljal tudi zanje.

S pogojem za študente študentske organizacije soglašajo, poroča spletni portal MMC. Svetovalna skupina je pogoj PCT predlagala tudi za srednje šole, a ostaja skupna želja vseh, da se zanje uvede postopen model uvajanja PCT-ja. Tudi sicer bo po besedah ministrice Simone Kustec pri hotenju, da šole in vrtci ostanejo odprti, PCT odigral ključno vlogo in se mu zanesljivo ne bo moč izogniti.

V primeru osnovnih se bodo učenci zadnje triade prostovoljno samotestirali, pri čemer se bodo odločitve o zapiranju šol v primeru žarišč okužb sprejemale na lokalni ravni, a na splošno se bodo vsi spleteni trudili, da bi šole ostale odprte, je zagotovil sekretar z ministrstva za zdravje Franc Vindišar.

Nizka precepljenost šolnikov

Težava pri tem ostaja precepljenost zaposlenih v šolstvu. Trenutno je zaradi nove, bolj kužne različice koronavirusa delta največ okužb ravno v starostni skupini od 15 do 24 let, povprečna starost okuženih je 33 let.

V osnovnih šolah bo za učence zadnje triade veljalo prostovoljno samotestiranje. FOTO: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh