Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pedro Opeka in Janez Krmelj prevzela reševalno vozilo Slovenske vojske

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 18. 05. 2022 / 10:50
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.05.2022 / 09:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pedro Opeka in Janez Krmelj prevzela reševalno vozilo Slovenske vojske
Vozili bosta še naprej služili prevažanju bolnikov in poškodovancev, le na drugi lokaciji. FOTO: Twiter Matej Tonin

Pedro Opeka in Janez Krmelj prevzela reševalno vozilo Slovenske vojske

Misijonarja Pedro Opeka in Janez Krmelj sta sinoči prevzela dve reševalni vozili za misijon Akamasoa in Ampitafa. Prvo je dar Slovenske vojske, drugo so prispevali slovenski dobrotniki in prostovoljci.

Vozili sta namenjeni in opremljeni za delo na terenu, za prevoz bolnikov in porodnic, zdravstveno oskrbo na terenu po odročnih vaseh. Obe reševalni vozili bosta delovali v okviru združenja Akamasoa, so nam potrdili na Misijonskem središču Slovenije. Preden sta vozili odpotovali na Madagaskar, so ju v Sloveniji že lani blagoslovili.

V misijon Pedra Opeka v glavnem malgaškem mestu Antananarivo sta vozili prispeli v torek zvečer. FOTO: Misijonsko središče Slovenije

Rumeno reševalno vozil je dar slovenskih dobrotnikov in bo služilo na in v okolici misijona Ampitafa, kjer deluje slovenski misijonar Janez Krmelj. Drugo reševalno vozilo, bele barve, je dar Slovenske vojske in bo služilo na območju Vangaindrana pod okriljem misijona Safata.

Dobrodelno združenje Akamasoa našega misijonarja Pedra Opeke v okviru številnih dejavnosti za najbolj uboge gradi in upravlja tudi bolnišnice na različnih koncih Madagaskarja. Še danes je velika težava premagovanje velikih razdalj po neurejenih cestah. Misijonarja sta razmišljala, kako najti ustrezna vozila. Po iskanju so lansko leto našli reševalno vozilo Unimog v Nemčiji in terensko vozilo TAM 110 na slovenskem ministrstvu za obrambo.


Nalaganje
Nazaj na vrh