Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pelosijeva k papežu na avdienco

Objava: 17. 02. 2009 / 10:21
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pelosijeva k papežu na avdienco

V Vatikanu so potrdili, da bo papež Benedikt XVI. v sredo v opoldansko avdienco sprejel predsednico predstavniškega doma Kongresa ZDA Nancy Pelosi.

Pelosijeva je v Italijo na uradni obisk prispela v nedeljo. V domovini je bila kot samooklicana 'goreča katoličanka' od svojih 'sovernikov' deležna številnih kritik, ker je obenem strastna zagovornica pravice do splava.

Papež se bo s Pelosijevo sestal na najvišji državni ravni, saj je kot predsednica predstavniškega doma tretja v vrsti za predsedniško funkcijo, takoj za predsednikom in podpredsednikom.

Avgusta 2008 je Pelosijeva skušala upravičiti svoje stališče, zakaj bi katoličani lahko zagovarjali pravico do splava in kljub temu ostali v dobrih odnosih s Cerkvijo. Podala je nejasno razlago, v kateri je napačno navajala sv. Avguština in Tomaža Akvinskega.

Njen poskus ‘nove razlage’ katoliške morale in teološkega nauka je izzval tudi hudo kritiko več kot 20 ameriških kardinalov, nadškofov in škofov.

Nedavno pa je bila Pelosijeva deležna kritik, ker je zagovarjala umestitev financiranja kontracepcijskih sredstev v gospodarski načrt. Svojo odločitev je komentirala z izjavo, da bi denar, vložen v načrtovanje družine, dejansko ‘znižal siceršnje stroške’.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh