Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Peš na SDM v Lizbono

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 30. 06. 2023 / 11:28
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.06.2023 / 12:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Peš na SDM v Lizbono
Mladi iz Španije so peš romanje v portugalsko prestolnico začeli s sveto mašo. FOTO: Nadškofija Barcelona

Peš na SDM v Lizbono

Skoraj sto mladih Špancev iz župnij sv. Mateja in sv. Rafaela v Barceloni bo v štiridesetih dneh prehodilo 1.276 kilometrov: njihov cilj je Lizbona, kjer se bodo udeležili letošnjega svetovnega dne mladih med 1. in 6. avgustom.

Barcelonska nadškofija je v izjavi, objavljeni na svoji spletni strani, zapisala, da je »romanje v Lizbono sestavni del te izkušnje, saj predstavlja tako notranje kot zunanje potovanje k srečanju s krščansko vero«.

Mladi se bodo med potovanjem »potopili v molitev, formacijo, samoodpovedovanje in življenje v skupnosti, s čimer bodo okrepili svojo vero in se pripravili na srečanje s papežem Frančiškom, ki naj bi zaznamovalo njihovo življenje,« so po navedbah katoliškega spletnega portala CNA pojasnili v nadškofiji.

Romanje mladih je namenjeno tudi zbiranju sredstev za obnovo kapele starega psihiatričnega inštituta.

Romanje mladih pa je namenjeno tudi zbiranju sredstev za obnovo kapele starega Psihiatričnega inštituta Svetega križa in za izgradnjo novega župnijskega središča. Romarji še vedno iščejo darovalce, ki bi bili pripravljeni za vsak kilometer pohoda podariti en evro na romarja.

FOTO: Vatican Media

Omenjena kapela je bila zgrajena leta 1888 v neoklasicističnem slogu po načrtih arhitekta Josepa Oriola Bernadeta, zaprli pa so jo pred skoraj 40 leti. Po obnovi naj bi jo uporabljala župnija sv. Rafaela. Nekdanji psihiatrični inštitut je lahko sprejel več kot 700 bolnikov in je bil eden od pionirskih centrov za oskrbo duševnih bolnikov v Španiji.

Nadškof Barcelone, kardinal Juan José Omella, je za mlade romarje pred odhodom daroval sveto mašo.

Nadškof Barcelone, kardinal Juan José Omella, je za mlade romarje daroval sveto mašo pred odhodom na pot ter položil in blagoslovil prvi kamen za obnovitvena dela na kapeli. Skupni stroški projekta znašajo 2,2 milijona evrov.

Nalaganje
Nazaj na vrh