Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pester mesec za sodelavce Karitas v Ljutomeru

Za vas piše:
Marija Pušenjak
Objava: 20. 12. 2021 / 11:09
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.12.2021 / 11:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pester mesec za sodelavce Karitas v Ljutomeru
Pred prvo adventno nedeljo so po domovih in v prostorih Karitas spletli 75 adventnih vencev in jih ponudili vernikom v cerkvi. FOTO: ŽK Ljutomer

Pester mesec za sodelavce Karitas v Ljutomeru

Člani Župnijske Karitas Ljutomer smo v tednu Karitas in tudi pozneje izvedli vrsto dejavnosti.

V tednu Karitas smo zbirali trajnejša živila po vaseh in v prostorih Karitas. Zelo so nas razveselili zaposleni v Krki Novo mesto, ki so nam pripeljali večjo količino trajnejših živil in sladkih dobrot za otroke. Tudi v poslovalnici Hofer v Ljutomeru se je v dveh dneh nabralo kar nekaj trajnejših živil. Tako smo s paketom hrane razveselili 84 posameznikov in družin.

Miklavževanje v domu starejših

V Domu starejših v Ljutomeru in enoti v Stročji vasi smo pripravili miklavževanje. Stanovalci doma so bili zelo veseli. Radi so zapeli z družino Heric, ki se je za to priložnost naučila prav posebno pesem o svetem Miklavžu. Utrnili so se mnogi lepi spomini na otroške dni.

Pripravili pakete in pisali pisma

Ob upoštevanju epidemioloških navodil smo z drobno pozornostjo presenetili kar nekaj bolnih in ostarelih. Odzvali smo se na razpis Mlade Karitas Slovenije in pripravili 19 paketov - Miklavževih angelčkov. Napisali pa smo tudi 65 pisem za lepši dan za starejše. Centru za starejše Notranje gorice smo odposlali 24 pisem v okviru njihove akcije »Male pozornosti za veliko veselje«. Za pisanje pisem sta se odzvali tudi Podružnična OŠ Cven in OŠ Stročja vas.

Ponudili pecivo na tržnici

Sodelavke Karitas in mnogi dobri ljudje naše župnije smo spekli približno 70 kg peciva, ki smo ga ponudili na tržnici Karitas na 4. adventno nedeljo. Z izkupičkom ponudbe peciva in adventnih vencev bomo pomagali družinam in posameznikom pri kritju komunalnih in drugih stroškov. Z našimi dejavnostmi smo potrjevali svojo vero in prepričanje, da je vera brez del mrtva in da moramo svoje darove, ki smo jih zastonj prejeli, tudi zastonj razdajati naprej.

Kupi v trgovini

Pod Mihaelovim varstvom
Monografije
50,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh