Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenska karitas in Hofer ponovno skupaj za dober namen

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 02. 12. 2021 / 06:37
Oznake: Dobrodelnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.12.2021 / 06:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenska karitas in Hofer ponovno skupaj za dober namen
Sodelovanje Slovenske karitas in Hoferja traja že od leta 2015. FOTO: Hofer

Slovenska karitas in Hofer ponovno skupaj za dober namen

Slovenska karitas si je ponovno podala roke s trgovsko verigo Hofer za dober namen.

Tako bodo v okviru dobrodelne akcije, v kateri bodo zbirali izdelke za otroke in družine v stiski, v prvih dveh decembrskih koncih tedna kupci v vseh 89 Hoferjevih trgovinah po Sloveniji z nakupom ustreznih izdelkov, ki jih družine najbolj potrebujejo, lahko pomagali tistim, ki so se zaradi različnih okoliščin znašli v stiski, so sporočili s Slovenske karitas.

Zbirajo zlasti živila za otroke (kašice, kosmiče, namaze), osnovna živila (trajno mleko, sladkor, moko, olje) in izdelke za higieno (pralni prašek, šampon, plenice).

Katere izdelke zbirajo?

Zbirajo zlasti živila za otroke (kašice, kosmiče, namaze), osnovna živila (trajno mleko, sladkor, moko, olje) in izdelke za higieno (pralni prašek, šampon, plenice) ali druge izdelke po izbiri kupcev. Primerni so zgolj izdelki, ki ne potrebujejo hlajenja. Izdelke bo v trgovinah Hofer možno odložiti v košare pri pakirnem pultu v petek, 3. decembra, in soboto, 4. decembra 2021, ali v petek, 10. decembra, in soboto, 11. decembra 2021.

Karitas: »Verjamemo v dobroto ljudi«

Na Slovenski karitas pred začetkom letošnje akcije poudarjajo: »Verjamemo v dobroto ljudi, saj so jo v Sloveniji pokazali že v številnih dobrodelnih akcijah, še posebej v zadnjem letu. Več kot je stisk, večje so potrebe in s hvaležnostjo se tudi tokrat obračamo na darovalce, ki bodo s škatlo hrane ali z drugimi potrebščinami polepšali prihajajoče praznike številnih slovenskih družin.«

Izdelke bo v trgovinah Hofer možno odložiti v košare pri pakirnem pultu v petek, 3. decembra, in soboto, 4. decembra 2021, ali v petek, 10. decembra, in soboto, 11. decembra 2021.

89 vozičkov živil v vrednosti po 50 €

»Pri Hoferju smo se brez premisleka odločili, da želimo v decembru ponoviti zbiralno akcijo. Poleg zbranih izdelkov, ki jih bodo prispevali naši kupci, bo vsaka naša trgovina dodala še voziček živil v vrednosti 50 evrov. Tako želimo akcijo še bolj podpreti in omogočiti pomoč čim več ljudem v stiski, zlasti v tem predprazničnem času,« pa so izpostavili pri trgovcu.

Aktivno sodelovanje že od leta 2015

Slovenska karitas in Hofer aktivno sodelujeta že od leta 2015 in tem času je bilo, do konca letošnje pomladne akcije, v kateri sta dodala 15 ton zbranih izdelkov, zbranih že več kot 196 ton osnovnih živil in higienskih izdelkov. Obenem Hofer nudi podporo Slovenski karitas tudi na tedenski ravni, ko ji ob zaprtju izbranih trgovin donira večjo količino hrane za ljudi v stiski.

Nalaganje
Nazaj na vrh