Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pestra noč za gasilci, v Ljubljani rekordne padavine [VIDEO]

Za vas piše:
M. M.
Objava: 30. 09. 2021 / 07:10
Oznake: Nesreča
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.09.2021 / 14:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pestra noč za gasilci, v Ljubljani rekordne padavine [VIDEO]
Poplavljen podhod železniške postaje v Ljubljani. FOTO: I. Podgoršek/FB Neurje.si

Pestra noč za gasilci, v Ljubljani rekordne padavine [VIDEO]

Nad nekaterimi deli Slovenije se je včeraj pozno popoldne in proti večeru razbesnelo močno neurje z ogromno količino dežja. Določeni predeli naše prestolnice so bile zvečer v nekaj minutah pod vodo.

Kot so sporočili z Gasilske brigade Ljubljane so bile na terenu skoraj vse razpoložljive gasilske enote, ki so posredovale predvsem zaradi poplavljenih kleti in stanovanj.


Poročilo Gasilske brigade Ljubljana

10:05Situacija se počasi umirja. Kljub temu smo z več kot desetimi enotami še na terenu, predvsem na objektih, kjer je ostala velika količina vode in zato črpanje poteka dlje časa. Do sedaj smo zabeležili že več kot 390 urgentnih dogodkov. Ob takšnih dogodkih se izkaže, da je v urbanem okolju, kot je mesto Ljubljana, potrebna organizirana in učinkovita gasilska služba.

05:55 - Delo še ni zaključilo. Izvaja se predvsem črpanje vode iz objektov, pretežno so to garaže in kleti. Do sedaj smo posredovali na 364 prijavljenih dogodkih.

01:00 - Vse enote so še na terenu. Intenzivnost klicev se sicer nekoliko umirja. Glede na količino dogodkov pa bo delo potekalo še do jutranjih ur. Do sedaj smo bili aktivirani na kar 336 dogodkov. Na srečo do sedaj ni bilo poškodovanih oseb.

23:00 - Trenutno beležimo že prek 220 intervencij. Poleg Gasilske brigade Ljubljana je aktivirano in je na terenu še 33 ljubljanskih Prostovoljnih gasilskih društev. Pomoč pri koordinaciji opravlja Enota za podporo vodenju.

22:20 - Klici za našo pomoč še kar intenzivno prihajajo. Na terenu je ogromno gasilcev, trudimo se, da bomo čim prej pomagali. Cestni podvozi v Ljubljani so večinoma neprevozni.

Pestro tudi drugod po državi

Že včeraj popoldne je močno deževje z vetrom podiralo drevesa in poplavilo več objektov v občinah Beltinci, Cankova, Lendava, Celje, Laško, Ljutomer, Murski Soboti, Odranci, Puconci in Rogašovci, kjer je moralo posredovati več gasilcev.

 


Zalilo več objektov, v Ljubljani rekordne padavine

V kratkem času je padla izjemno veliko količino dežjana Goričkem so denimo izmerili 93, v Ljubljani pa 88 litrov dežja na kvadratni meter. Samo v regijskem centru Ljubljana so med 8. in 24. uro prejeli več kot 2700 klicev, poroča STA. Meteorne vode so zalile več kot 500 različnih objektov, predvsem kletne in stanovanjske prostore, pa tudi nekatere šole in vrtce, skladišča in gledališče.


Hvala vsem gasilcem, ki v tovrstnih primerih nesebično pomagajo drugim.


 

Kupi v trgovini

Narava vedno zmaga
Dom in vrt
32,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh