Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pevski talent ga je rešil iz pekla

Za vas piše:
Andreja Hergula
Objava: 17. 03. 2022 / 09:58
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 17.03.2022 / 10:04
Pevski talent ga je rešil iz pekla
Na odru se počuti kot doma / OSEBNI ARHIV

Pevski talent ga je rešil iz pekla

Ko sva se dogovarjala za intervju, si je privoščil šalo na moj račun. Poklical me je po telefonu, postaral glas in se predstavil: »Dober dan, tukaj Jožica. Kako ste, ga. Andreja?« Bil je zelo prepričljiv in kar nekaj časa vztrajal. Priznam, da me je dodobra nasmejal. Tak je Vili Resnik. Marsikdo bi zaradi njegovega vedrega značaja pomislil, da mu je bilo v življenju posuto z rožicami. A resnica je daleč od tega.

Dejanja, nevredna človeka

Viliju so se že od zgodnjega otroštva dogajale stvari, ki jih ne privoščimo nikomur. Pri mami in očetu ni mogel živeti – mama je cele dneve fizično garala, oče pa je bil alkoholik. Živel je pri babici in pri rejnici. Poleg poniževalnih besed je imela rejnica nadvse krut način kaznovanja: cele popoldneve je moral kot otrok klečati v pesku z rokami v odročenem položaju, jesti svoje iztrebke, pogoltniti celo skledo popra …

Razlaga, da nikdar ne bo pozabil sosedovih besed, ki je mami dejal, naj ju z bratom kar pobije, da ne bosta preveč zrasla, kajti potem ju ne bo mogla. Pove tudi o trenutku, ko je Vilijeva mama prišla na obisk k rejnici. Prinesla mu je igračo, kar mu je ogromno pomenilo. A rejnica mu je mamino igračo nemudoma vzela. Bolečina je bila velika.

Ne želim je obsojati

Vili pa v nasprotju s pričakovanji rejnice ne obsoja, temveč se jezi na odgovorne, ki zlorabe niso takoj začut...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh