Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pitna voda iz morja

Objava: 24. 10. 2011 / 16:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pitna voda iz morja

Amerika in Mehika načrtujeta izgradnjo dveh naprav za razsoljevanje.

Če doma ni drugega za žejo, je tudi voda dobra. Odpreš pipo in spiješ kozarec. Žejni Američani pa se morajo po vodo odpraviti v sosednjo državo – Mehiko.

Območje med Ameriko in Mehiko sicer napaja velika reka Kolorado, ki je bila že v preteklosti vir različnih političnih trenj, pa tudi danes se Mehičani pritožujejo, da večino vode porabijo Američani. Štiri večja vodnata območja na meji med Ameriko in Mehiko zato nameravajo zgraditi dve napravi za razsoljevanje v Palayas de Rosarito, južno od San Diega. Obe napravi bi proizvedli dovolj vode za okrog 300.000 domov na obeh straneh meje.

Nekateri okoljevarstveniki gradnji nasprotujejo, češ da bi šlo za sleparjenje ameriških okoljskih zakonov. Poleg tega pravijo, da bi naprave porabile preveč elektrike, dnevno izčrpale veliko količino vode iz morja, kar bi lahko povzročilo izumiranje morskih živali, ponovno vračanje soli v morje pa bi povzročilo pretirano zasoljevanje morske vode.

Kljub temu vlade pričakujejo, da bo vsaj polovica prebivalcev podprla projekt, tudi zato, ker so začetne raziskave prikazale, da naprave ne bi imele večjega vpliva na okolico. Kako bodo prepričali naravovarstvenike, še ni znano. Ob rastoči žeji po vodi bo gotovo treba najti kakšno rešitev.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh