Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pižama: knjige so naše rešiteljice [VIDEO]

Za vas piše:
Rok Blažič
Objava: 09. 03. 2022 / 09:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.03.2022 / 17:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pižama: knjige so naše rešiteljice [VIDEO]
Boštjan Gorenc - Pižama. FOTO: Arhiv oddaje Reflektor

Pižama: knjige so naše rešiteljice [VIDEO]

V novi oddaji Reflektor bomo s Pižamo govorili o branju.

Zakaj bi brali knjige? Saj nimamo časa, da bi brali kaj daljšega od 280 znakov v tvitu. Znani komik, pisatelj in promotor branja Boštjan Gorenc - Pižama vas bo v novi oddaji Reflektor prepričal v nasprotno.


Knjige, kot pravi, so fitnes ali joga za možgane: od nas zahtevajo nedeljeno pozornost, a če si zanje vzamemo čas, nas lahko rešijo celo izgorelosti. Spregovoril je tudi o tem, kako za branje navdušiti naše najmlajše (res je, brez pravega zgleda ne bo šlo), pomagajo pa tudi šolski programi, kot je bralna značka.

Pižama in voditelj oddaje Rok Škrlep. FOTO: Arhiv oddaje Reflektor

V oddaji boste poleg tega izvedeli, zakaj so koristne domače knjižne police in zakaj se je dobro spoprijateljiti z lokalnim knjižničarjem ali knjižničarko. Sprehodili smo se tudi po središču Ljubljane in vprašali mimoidoče, koliko in kaj berejo. Odgovori so nas presenetili. Voditelj oddaje Rok Škrlep pa je za Pižamo pripravil tudi težko preizkušnjo: koliko zares pozna knjige, ki jih je sam napisal ali prevedel? Zaključek nove epizode Reflektorja bo postregel z napetim kvizom. Vložek je visok: kdo bo komu plačal pico?


Nalaganje
Nazaj na vrh