Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

POTEPUH: Planina Za skalo in Triglavska jezera [FOTO]

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 02. 09. 2023 / 00:30
Oznake: Družba, Slovenija
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2023 / 07:57
POTEPUH: Planina Za skalo in Triglavska jezera [FOTO]
Koča pri Triglavskih jezerih stoji pri Dvojnem jezeru. FOTO: Andrej Praznik

POTEPUH: Planina Za skalo in Triglavska jezera [FOTO]

Dolina Triglavskih jezer spada med najlepše predele naših gora, zato so dostopi do nje večinoma polni planincev. To še posebej velja za poti s planine Blato čez planino Pri jezeru in od Koče pri Savici čez Komno. Ne pa tudi za pot iz vasi Soča mimo planine Za skalo, kjer lahko uživamo v tišini in samoti.

Da nam bo izlet po poti Soča–planina Za skalo–Koča pri Triglavskih jezerih–Koča pod Bogatinom–planina Za skalo–Soča všeč, smo zaslutili, še preden smo stopili iz avta. Ko smo se iz doline peljali proti tri kilometre oddaljenemu izhodišču, je čez cesto nenadoma skočila skupina košut. Kako velike živali so to.

Začetka poti do planine Za skalo ni težko najti: ko zagledamo ob cesti, ki gre mimo kampa Korita navkreber, rdeč planinski kažipot, parkiramo na prvem primernem kraju. Mimo samotne hiše krenemo v breg, zavijemo čez potok in nadaljujemo po gozdu naravnost proti strmemu pobočju. Čezenj se vzpnemo v neštevilnih zavojih. Nenadoma zagledamo zgoraj na robu del strehe. Pot se potegne vstran in zavije do razpotja, s katerega v petih minutah prispemo na planino Za skalo. Ta ni več živa, vendar so stavbe na njej lepo obnovljene. Navduši nas tudi razgled na Bavški Grintovec in okoliške vrhove.

S planine se vrnemo do razpotja, od koder nadaljujemo na vzhod do bližnjega d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh