Zapri
Iskanje

Plečnik & A-Cappella

Za vas piše:
K. H.
Objava: 21. 09. 2021 / 12:30
Oznake: Kultura
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.09.2021 / 12:49
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Plečnik & A-Cappella

Plečnik & A-Cappella
V veliki čitalnici NUK je 16. septembra koncert v okviru cikla že izvedla zasedba Ingenium Ensemble. FOTO: Matej Pušnik
Koncertni cikel PLEČNIK – A-CAPPELLA je bil prvič izveden septembra lani, v njem se dopolnjujeta glasba in arhitektura, natančneje vokalna glasba in arhitektura mojstra Plečnika. Na petih slikovitih Plečnikovih lokacijah v Ljubljani se koncerti priznanih vokalnih sestavov odvijajo tudi v letošnjem septembru in oktobru.

»Z dialogom med Plečnikovo arhitekturo in vokalnimi mojstrovinami želimo poslušalcem oplemenititi njihovo doživljanje glasbe in zanje pripraviti pravo umetniško doživetje za oko in uho,« pravi Niko Houška, umetniški vodja koncertnega cikla. Koncertni cikel so »otvorili« kar »pri mojstru Plečniku doma«, na vrtu za Plečnikovo hišo so koncert izvedli Ljubljanski madrigalisti. 

Naslednji dogodek v okviru koncertnega cikla PLEČNIK – A-CAPPELLA bo koncert 35-članskega ženskega zbora iz Kranja Carmen Manet, Pesem ostane, v četrtek, 23. septembra 2021, ob 20.30 v atriju NUK.

S koncerti so nadaljevali v Narodni in univerzitetni knjižnici, Plečnikovem monumentalnem delu, ki letos praznuje 80. obletnico izgradnje; v veliki čitalnici je 16. septembra koncert izvedla zasedba Ingenium Ensemble, v atriju NUK pa bo v četrtek, 23. septembra, še koncert 35-članskega ženskega zbora iz Kranja Carmen Manet – naslovili so ga Pesem ostane.

Cikel bosta zaokrožila koncerta v Plečnikovem biseru

Koncertni cikel bosta zaokrožila koncerta v Plečnikovem biseru, cerkvi sv. Cirila in Metoda za Bežigradom. V četrtek, 30. septembra, bo tam nastopil zbor APZ Tone Tomšič, zbor letos praznuje 95-letnico delovanja, izvajali bodo Srednjeveško glasbo iz Rdeče knjige samostana Monserrat.

Koncert zasedbe Ingenium Ensemble v veliki čitalnici NUK. FOTO: Matej Pušnik

Štirinajst dni pozneje, v četrtek, 7. oktobra, pa bo v bežigrajski cerkvi nastopil še komorni zbor Dekor pod vodstvom Aca Biščevića in ob orgelski spremljavi Tilna Bajca, na programu bodo, kot so zapisali, »nemški in francoski sakralni biseri«.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Kupi v trgovini

Novo
Filozofija in esejistika
27,90€ Poglej izdelek: Kultura šteje
Nalaganje
Nazaj na vrh