Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po evakuaciji skavtskega tabora: »Hvala gasilcem in policistom«

Za vas pišejo:
Marko Mesojedec, Ana Rupar
Objava: 14. 07. 2023 / 07:36
Oznake: Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2023 / 10:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Po evakuaciji skavtskega tabora: »Hvala gasilcem in policistom«
Po neurju na taboru v Zatolminu. FOTO: Lucija Vovk

Po evakuaciji skavtskega tabora: »Hvala gasilcem in policistom«

Nekateri skavtski tabori po Sloveniji so bili v zadnjih izpostavljeni neurjem, en član Združenja slovenskih katoliških skavtov in skavtinj pa je bil lažje poškodovan, k sreči pa je bila v drugih primerih poškodovana le oprema.

Hujšo materialno škodo sta utrpela tabora v Zatolminu in okolici Naklega. 

Razdejanje po neurju na območju Zatolmina. FOTO: Marko Pleterski

Skavtom so na pomoč priskočili gasilci. FOTO: Marko Pleterski

 Začasno bivališče pod streho. FOTO: Lucija Vovk

Na taboru je bila poškodovana predvsem oprema, ki jo imajo v lasti lokalne enote. »Želeli bi izpostaviti, da je krizno stanje v dani situaciji omilil hiter odziv in trezno razmišljanje naših voditeljev prostovoljcev kot tudi pomoč intervencijskih ekip gasilcev, policije, nujne medicinske pomoči in civilne zaščite,« so skavti zapisali v posebni izjavi za javnost po zadnjih neurjih.


Zahvala gasilcem in policistom

Skavti so se s posebnim sporočilom na Facebooku zahvalili gasilcem in policistom, ki so jim priskočili na pomoč: »Hvala za nesebično pomoč, ki ste nam jo na več taborih priskrbeli /…/ ob neusmiljenih nevihtah in močnem vetru. Vaše hitro in odločno posredovanje je našim članom zagotovilo varnost in zaščito taborne opreme.

Skavti vam pošiljamo srčen pozdrav in izražamo globoko zahvalo za vaše delo. Veselimo se tudi naslednje priložnosti, kjer bomo lahko skupaj, z ramo ob rami, priskočili na pomoč, pomoči potrebnim.«


Poškodovano šotorišče

Močna neurja z orkanskim vetrom, ki so v zadnjih dveh dneh povzročala številne težave po vsej državi, so preglavice povzročala tudi nekaterim drugim taborom za otroke v naravi. S Severne Primorske so poročali, do so poleg reševanja skavtov na območju Zatolmina pomagali tudi udeležencem planinskega tabora v Čezsoči, kjer je neurje poškodovalo šotorišče.



Kupi v trgovini

Raziskava o Bogu
Za otroke
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh