Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po mnenju Vatikana morajo Združeni narodi bolje ščititi človekove pravice

Objava: 28. 09. 2012 / 09:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Po mnenju Vatikana morajo Združeni narodi bolje ščititi človekove pravice

Govor vatikanskega zunanjega ministra Mambertija na generalni skupščini Združenih narodov v New Yorku.

Vatikan je mednarodno skupnost pozval k učinkovitejši zaščiti človekovih pravic. Ta ne sme biti omejena na zahtevo, da države demokratično sprejemajo svoje zakone, pač pa je potrebno zakonodajalcu predstaviti tudi vsebinske pogoje, je v svojem govoru dejal vatikanski zunanji minister nadškof Dominique Mamberti na zasedanju Generalne skupščine Združenih narodov v New Yorku.

Nedotakljivega dostojanstva in vrednosti slehernega človeka ne sme pod vprašaj postaviti noben zakon, noben družbeni dogovor in noben mednarodni sporazum, je pojasnil nadškof Mamberti. ‘Formalno’ spoštovanje človekovih pravic pri tem ne zadostuje, če želimo vsakemu posamezniku zagotoviti učinkovito zaščito.

Nadškof Mamberti je udeležence 67. rednega letnega zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov nagovoril minuli ponedeljek. Vatikanski zunanji minister se je v svojem govoru navezal na govor papeža Benedikta XVI. v nemškem parlamentu pred letom dni. 22. septembra 2011 je Benedikt XVI. pozval, naj pravica do demokracije ne temelji zgolj na večinskih sklepih.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh