Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po pol stoletja spet krščanski poslanec v turškem parlamentu

Objava: 03. 10. 2011 / 08:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Po pol stoletja spet krščanski poslanec v turškem parlamentu

Erol Dora, ki živi v Carigradu, izhaja iz sirske pravoslavne vasi na jugovzhodu Turčije.

Prvič po petdesetih letih v turškem parlamentu ponovno sedi krščanski poslanec. Odvetnik Erol Dora je minuli teden potrdil novico, da v Ankari pričenja novo obdobje svojega poklicnega življenja.

Erol Dora, pripadnik sirske pravoslavne Cerkve, je svoj mandat dobil na volitvah 12. junija na listi kurdske stranke BDP. Iz protesta zaradi zaprtja nekega kolega pa je omenjena stranka doslej bojkotirala turški parlament. Nedavno so se člani stranke odločili, da se bodo vrnili v javno politično življenje.

Erol Dora, ki živi v Carigradu, izhaja iz sirske pravoslavne vasi na jugovzhodu Turčije. Kot številni drugi kristjani s tega območja se je morala tudi njegova družina umakniti zaradi vojne med turško vojsko in kurdskimi uporniki.

Sedeminštiridesetletni Dora v parlamentu zastopa južnoanatolsko provinco Mardin, v kateri med drugim leži samostan Mor Gabriel, duhovno središče okoli trinajst tisoč sirskih pravoslavnih kristjanov v Turčiji. Zadnji krščanski predstavnik v turškem parlamentu je bil nek armenski politik v šestdesetih letih prejšnjega stoletja.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh