Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po poti novega človeka

Objava: 19. 01. 2017 / 09:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Po poti novega človeka

Knjiga Pot novega človeka prinaša interpretaciji mozaikov v cerkvi sv. patra Pija v San Giovanni Rotondu.
P. Marko I. Rupnik je z ekipo umetnikov iz Centra Aletti leta 2009 z mozaikom opremil hodnik in kripto v novi cerkvi p. Pija v priljubljenem italijanskem romarskem kraju San Giovanni Rotondo.

Na pastoralnem obisku je umetnino blagoslovil papež Benedikt XVI., ki je po ogledu v umetnikovi družbi dejal: »Poleg tega, da gre za izjemno lepoto, je mozaična poslikava tudi lekcija iz teologije.«

Na hodniku romarja, ki se spušča k svetnikovemu grobu v kripti, spremlja 36 prizorov iz življenja sv. Frančiška in sv. patra Pija. Z njima prehodi pot novega življenja po krstu - vse glavne »teme« duhovnega življenja: poklicanost, odločitev proti zlu, duhovni boj, molitev, trpljenje, duhovni čuti, prijateljstvo, primat ljubezni, odnos do sovražnikov, nerazumevanje, duhovno očetovstvo. Nazadnje, ob vstopu v kripto, romar izkusi še blaženost, ko človek dozori v Kristusu in se potopi v skrivnost Njegove ljubezni.

Knjiga Pot novega človeka prinaša interpretaciji mozaikov na hodniku p. Rupnika z istim naslovom in mozaikov v kripti Nataše Govekar z naslovom Življenje v Kristusu.

Kupi v trgovini

Pot novega človeka
Monografije
26,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh